Društvo

Mugoša primio ambasadora Izraela Josefa Levija

2005mugi
G
radonačelnik Podgorice Miomir Mugoša primio je danas ambasadora Izraela Josefa Levija sa kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske i kulturne saradnje.

Mugoša primio ambasadora Izraela Josefa Levija
Portal AnalitikaIzvor

Mugoša je podsjetio da je Skupština Glavnog grada nedavno donijela odluku o ustupanju parcele u užem gradskom jezgru Jevrejskoj zajednici Crne Gore za izgradnju sinagoge i kulturnog centra.

Značajan potencijal za saradnju Izraela sa Glavnim gradom i Crnom Gorom, kako je ocijenio gradonačelnik, osim u turizmu, postoji i u poljoprivredi. Kao posebno interesantan on je izdvojio planirani projekat prerade i flaširanja vode za piće.

Sagovornici su se složili da Crna Gora može i treba da iskoristi izraelski know-how u više oblasti, a posebno u segmentu obnovljivih izvora energije, odnosno proizvodnje solarnih fotonaponskih kolektora, pri čemu je gradonačelnik predstavio mogućnosti koje investitorima pruža industrijska zona grada.

Ambasador Levi je istakao da snažno podržava jačanje ekonomske saradnje Izraela sa Podgoricom i Crnom Gorom, nagovještavajući mogućnost da pojedine izraelske hi tech kompanije otvore svoja predstavništva u Podgorici.

Ističući posebnu zahvalnost zbog stvorenih uslova za izgradnju sinagoge koja će zaokružiti profil Podgorice kao višenacionalnog i viševjerskog grada, ambasador je izrazio poštovanje prema radu gradonačelnika i pozvao ga da posjeti Jerusalim.

Portal Analitika