Društvo

Opština Budva: Prodaju 12 starih vozila, kupuju šest novih

2005budva
O
pština Budva će, zbog racionalizacije i smanjenja troškova poslovanja, sjutra raspisati oglas za prodaju 12 starih vozila, a preko tendera će kupiti šest novih, saopšteno je na konferenciji za novinare Sekretarijata za lokalnu samoupravu, javlja MINA.

Opština Budva: Prodaju 12 starih vozila, kupuju šest novih
Portal AnalitikaIzvor

Sekretar Sekretarijata Tanja Kažanegra kazala je da će se cijene vozila koje planiraju da prodaju kretati od 550 do 1.146 eura.

Ona je pojasnila da Opština trenutno ima 62 službena vozila, računajući i 17 namjenskih - vatrogasnih, i da će najavljenom prodajom broj putničkih vozila smanjen na 21, odnosno za 36 odsto.

„Osnovni cilj ovogodišnjeg programa racionalizacije rada, jeste sniženje troškova održavanja službenih vozila i organičenje njihovog službenog korišćenja“, kazala je Kažanegra.

Na pitanje novinara koliko Opština mjesečno troši na gorivo, ona je kazala da se taj iznos kreće od četiri do šest hiljada EUR, napominjući da su u to uračunati i troškovi goriva za potrebe vatrogasne službe.

„Kako su troškovi održavanja starih službenih vozila visoki, odlučeno je da se putem tendera kupi šest novih automobila za potrebe Opštine, dodala je Kažanegra.

Portal Analitika