Abiznis

ĐUKANOVIĆ: Nema gašenja KAP-a, očekujemo rješenje

1204milook
P
redjsednik Vlade Milo Đukanović rekao je, odgovarajući na pitanje novinara nakon otvaranja mosta na Port Mileni, da „misli da neće doći do gašenja KAP-a” i da očekuje da će se stvoriti uslovi za razrješenje pitanja iz prošlosti kada je u pitanju to preduzeće.

ĐUKANOVIĆ: Nema gašenja KAP-a, očekujemo rješenje
Portal AnalitikaIzvor

- Stav Vlade po tom pitanju je  poznat. Mi o tom pitanju razgovaramo dnevno sa zainteresovanim privrendnim i političkim subjektima u Crnoj Gori. Najintenzivnije razgovaramo sa parlamentom Crne Gore i očekujem da ćemo doći do nekog rješenja koje će u osnovi značiti uvođenje tog pitanja u one tokove u kojem je ono trebalo da bude – pod dnevni nadzor Vlade koju treba učiniti odgovornom za prijedloge rješenja koje čini. Treba takođe stvoriti uslove da se razriješe pitanja iz prošlosti u radu KAP-a i stvore uslovi za razvoj djelatnosti – rekao je Đukanović.

Premijer je danas svečano otvorio most na Port Mileni u Ulcinju.

- Očekujem da je ovo samo jedna u nizu investicija u Crnoj Gori. Drago mi je da smo smogli snage da završimo most na Port Mileni uprkos ekonomskoj krizi i trenutnoj situaciji - poručio je Đukanović.

Izgradnjom mosta preko kanala Port Milena povezaće se već izgrađeni bulevar u Ulcinju sa putem za Štoj, odnosno Adu Bojanu.

Ukupna vrijednost investicije je 13,9 miliona eura.

 

Portal Analitika