Politika

ĐUKANOVIĆ: SPC ne razumije dobro političke promjene koje su se desile u Srbiji

1204milook
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović kazao je da Srpska pravoslavna crkva ne razumije dobro političke promjene koje su se desile u Srbiji kao i da je srpska vlast na pravi način reagovala kada su u pitanju izjave vladika SPC.

ĐUKANOVIĆ: SPC ne razumije dobro političke promjene koje su se desile u Srbiji
Portal AnalitikaIzvor

Premijer je, odgovarajući na pitanja novinara nakon današnjeg otvaranja mosta na Port Mileni u Ulcinju, rekao da očekuje da će današnjoj inauguraciji predsjednika prisustvovti svi ozbiljni političari.

- SPC ne razumije dobro promjene koje se dešavju na srpskoj političkoj sceni. SPC kao jedn od stubova podrške državne politike Srbije u prethodnim godinama i decenijama po inerciji otvara pitanja koja mogu samo da kvare odnose sa susjedima. Duboko sam ubjeđen na je prava reakcija došla od državnog vrha Srbije koje je upozorilo vladike SPC da ostave politička pitanja onima koji su na izborima dobili mandat da vode državnu politiku – rekao je Đukanović komentarišući nedavne izjave vladika SPC.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje da će inauguraciji Filipa Vujanović na Cetinju prisustvovati predstavnci SDP-a, Đukanović je kazao da se nada da će ozbiljni političari biti na inauguraciji.

- Inauguracija je svečani čin i vjerujem da će svi ozbiljni politički djelatnici tom činu pristupiti tako. Imali smo izbore imali smo različite stavove o kvalitetu kandidat koji su učestvovali na tim izborima. Građani Crne Gore su odlučili i danas imamo regularno i zvanično izabranog presjednika Crne Gore i danas imamo potrebu da pokažemo potreban nivo političke kulture. Tako da se nadam da će većina politički ozbiljnih ljudi biti na inauguraciji – rekao je Đukanović.

 



 

Portal Analitika