Društvo

Nova knjiga dr Andrije Petkovića

2005andrijaP
D
anas je iz štampe izašla knjiga našeg sugrađanina i kolege, doktora političkih nauka Andrije Petkovića - „Političke partije u Crnoj Gori u procesu evropskih i evroatlantskih integracija 1990-2012, javlja radio Tivat.

Nova knjiga dr Andrije Petkovića
Portal AnalitikaIzvor

Ova knjiga predstavlja ujedno i doktorsku disertaciju Andrije Petkovića, koju je on odbranio na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 12.aprila prošle godine.

- Veliko mi je zadovoljstvo što konačno ovu knjigu imam u rukama i želim da se zahvalim svima koji su mi pomogli da ovo, vjerujem, vrijedno izdanje, ugleda svijetlost dana. Interesantno je proučavati političke partije u Crnoj Gori, naročito u njihovom procesu evropskih i evroatlantskih integracija, jer su kad je i o jednom i o drugom riječ u pitanju relativno mladi fenomeni. Istovremeno, proces društvenih reformi kroz koje Crna Gora prolazi na svom evropskom putu, nužno će zahvatiti i političke partije koje takođe čeka neminovnost reformi. Sve će to u narednom periodu biti još zanimljivije za sagledavanje, u sklopu kompletne slike crnogorskog društva - rekao je dr Andrija Petković.

Inače, izdavač ove knjige je Fakultet za mediteranske poslovne studije u Tivtu, a svečana promocija knjige održaće se sredinom juna.

 

Portal Analitika