Fudbal

Brnović saopštio spisak: Bez Jovanovića, Drinčića i Vukčevića

PresUkrajina
25
fudbalera, među kojima je i jedan debitant Marko Vešović, nalaze se na spisku selektora Branka Brnovića za možda i najvažniji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, sa Ukrajinom u Podgorici. Ponovo je pozvan i Marko Bakić, kao i Nemanja Nikolić, dok za ovaj duel selektor neče računati na Jovanovića, Vukčevića, Džudovića, Novakovića, Drinčića i Poleksića.

Brnović saopštio spisak: Bez Jovanovića, Drinčića i Vukčevića
Portal AnalitikaIzvor

''Tu su manje-više svi igrači koji su i ranije bili na spisku, osim Vešovića. Njega pratimo već neko vrijeme, igra standardno u Crvenoj zvezdi. Mi smo na toj poziciji desnog beka samo sa Pavićevićem. Viđećemo na treninzima kako se ponaša i može li da se uklopi u reprezentaciju'', kazao je Brnović na današnjoj konferenciji za novinare.

Malo neobično, poslije duže vremena na spisku neće biti Jovanovića, Vukčevića, Džudovića, Novakovića, Drinčića i Poleksića. I ovaj put Brnovićeva parola - "koga nema bez njega se može".

''Sigurno da bih bio srećniji da su tu i da su nam potrebni sada. Posebno Nikole Drinčića jer bi nam itekako valjao. On i Jovanović su sami krivi za ovo što im se dešava. Ovaj put nijesam mogao da pređem preko toga. Moraju da nađu klub, da izbore mjesto u timu, pa da opet budu sa reprezentacijom.A ovo što je Drinčić na rezervnoj listi, to je što volim da ga vidim na spisku'', kazao je Brnović, a onda se osvrnuo na selekciju Ukrajine.

''Vidim da su komentari da smo već dobili taj meč sa dva, tri gola razlike. Već razmišljamo o Varšavi, i Vembliju, da smo se već plasirali u Brazil. Ja bih sam napomenuo da Ukrajina osam utakmica nije izgubila osim od nas. Na pet utakmica na strani nema poraza i to protiv Bugarske, Norveške, Engleske, Moldavije... Radi se o mnogo jakoj reprezentaciji. Nama će jedna od najtežih utakmica biti ova protiv Ukrajine u Podgorici. Međutim, ne plašimo se. Pod Goricom uvijek idemo na tri boda. Ali, opominjem na opreznost. Vjerujem u ove momke, ali i potreban nam je jako onaj ambijent što smo imali protiv Engleza. Pokazali smo i da kad gubimo, ova ekipa može da se vrati. Jako nam je potrebno da navijači budu uz ekipu, kao što su bili do sada, i neće biti problema.''

''Ova grupa je jako specifična, čas si gore, čas si dolje. Ako pobijedi nas Ukrajina može biti prva, a bila je posljednja. Radi se o jako kvalitetnoj selekciji. Njima i bod odgovara protiv nas da bi bili drugi. A to nama ne odgovara, zato moramo ići na tri boda. Igraju mnogo bolje u gostima, ali smo ih snimili dobro, i mislim da ne mogu da nas iznenade. Ako dobijemo, praktično bi osigurali drugu poziciju, i onda bi se bez opterećenja upustili u borbu za prvo mjesto.Mnogo bodova je u igri, i do posljednjeg kola biće neizvjesno.''

SPISAK:

Golmani: Mladen Božović (Videoton), Srđan Blažić (Nea Salamis)

Odbrana: Savo Pavićević (Hapoel Tel Aviv), Vladimir Božović (Mordovija Saransk), Marko Baša (Lil), Stefan Savić (Fiorentina), Ivan Kecojivić (Gacijantep), Blažo Igumanović (Rudar), Marko Vešović (Crvena zvezda)

Vezni red: Vladimir Volkov (Partizan), Branko Bošković (Rapid Beč), Elsad Zverotić (Jang Bojs), Milorad Peković (Hanza Roštok), Nemanja Nikolić (OFK Beograd), Miloš Krkotić (Dačija Kišinjev), Marko Bakić (Torino)

Napad: Stevan Jovetić (Fiorentina), Mirko Vučinić (Juventus), Fatos Bećiraj (Dinamo Zagreb), Andrija Delibašić (Rajo Valjekano), Dejan Damjanović (Seul), Filip Kasalica (Crvena zvezda)

Rezervna lista:

Ivan Janjušević, Nikola Drinčić, Petar Grbić, Luka Đorđević, Stefan Mugoša.

Crnogorski fudbaleri na startu kvalifikacija u H grupi igrali su sa Poljskom neriješeno 2:2, dok su kao gosti savladali San Marino 6:0, Ukrajinu 1:0 i Moldaviju 1:0. Protiv San Marina slavili su i pred svojim navijačima 3:0, dok su sa Engleskom igrali neriješeno 1:1. Ukrajina nakon pet odigranih mečeva ima po dva trijumfa i remija, a jedini poraz doživjela je od Crne Gore. Reprezentacija se okuplja 25. maja, a selektor Brnović će tada na raspolaganju imati osam fudbalera. Očekuje se da 29. svi budu na okupu.

Portal Analitika