Turizam

Ove sezone veći broj turista iz Azerbejdžana

gvozdenovic---hasanov
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović razgovarao je danas sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Azerbejžana u Crnoj Gori Eldarom Hasanovim.

Ove sezone veći broj turista iz Azerbejdžana
Portal AnalitikaIzvor

Tom prilikom ministar je izrazio zadovoljstvo investicionom energijom koju kompanija Azmont ulaže u Crnu Goru, progresom kada je u pitanju priprema i realizacija projekta u Kumboru i naglasio, da će Crna Gora pružiti punu podršku realizaciji projekta, koji ima dobar koncept i kvalitetan menadžment.

Gvozdenović je ocijenio da projekti poput Kumbora podižu energiju u čitavom Bokokotorskom zalivu zajedno sa projektima Luštica bay, za koji je prekjuče postavljen kamen temeljac, zatim, Plavi horizonti, Porto Montenegro i dr, a sa druge strane dovode najbolje svjetske kompanije koje implementiraju nove standarde u ovoj oblasti. Od velike važnosti je što će budući turistički kompleks biti u sklopu „One and Only“ rizorta, koji će umnogome uticati na povećanje nivoa kvaliteta usluge.

Ministar je istakao da Vlada Crne Gore želi da žadrži postojeće i izgradi nove hotelske kapacitete, imajući u vidu da kvalitetni hotelski kapaciteti predstavljaju ključnu odrednicu u budućem periodu i preduslov za produžetak sezone i podizanje nivoa kvaliteta usluge.

Naglasio je da ove sezone očekuje veći broj turista iz Azerbejdžana, naročito uzimajući u obzir bezvizni režim za građane iz ove zemlje, u periodu od 1.maja do 1. oktobra i veoma uspješnu promociju Crne Gore na sajmu turizma u Bakuu.

Ambasador Azerbejžana u Crnoj Gori Eldar Hasanov izrazio je zadovoljstvo ostvarenom saradnjom sa institucijama u Crnoj Gori prilikom realizacije projekta u Kumboru i istakao da će narednih dana održati sastanke sa menadžmentom kompanije Azmont i rukovodstvom Opštine Herceg Novi.

Hasanov je potvrdio završetak radova i stavljanja u punu funkciju turističkog kompleksa u Kumboru za prvu polovinu 2016. godine, ističući da su za dizajn i kvalitet zaduženi arhitekte i stručnjaci visokog renomea.

Takođe, Hasanov je prenio stav da će prilikom izgradnje rizorta većinom biti korišćen materijal iz Crne Gore, kao i da će maksimalno radno biti angažovani crnogorski građani.

Na sastanku je pozdravljeno skoro potpisivanje sporazuma o saradnji u oblasti zaštite životne sredine između dvije zemlje, razgovarano je i o drugim projektima i unapređenju saradnje u oblasti turizma, flaširanju voda itd.

Ambasador Hasanov je pozvao ministra Gvozdenovića da posjeti Azerbejdžan u što skorijem vremenskom periodu.

 

Portal Analitika