Abiznis

Kvalitetna avio veza Crne Gore i Izraela jedan od prioriteta

2005-Gvozdenovic-2
M
inistar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović susreo se danas danas sa izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, NJ.E. Josefom Levijem. Oba sagovornika saglasna da je kvalitetna avio veza dvije zemlje jedan od prioriteta.

Kvalitetna avio veza Crne Gore i Izraela jedan od prioriteta
Portal AnalitikaIzvor

- Tokom sastanka, istaknut je značaj koji bi imalo unaprijeđenje avio konekcije sa Izraelom, kako sa aspekta povećanja broja turista, tako i u dijelu uspostavljanja poslovnih kontakata. Sagovornici su se složili da se aktivnosti po ovom pitanju moraju intenzivirati, obzirom da je turizam identfikovan kao jedna od ključnih oblasti saradnje naše dvije zemlje, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U 2012. Crnu Goru je posjetilo 12 393 izraelskih turista. Kako izraelski turisti uglavnom svoje posjete baziraju na paket aranžmanima, to je istaknuto da je unaprijeđenje avio konekcije posebno važno u kontekstu kreiranja kvalitetnih i povoljnih aranžmana, te time i povećanja broja noćenja.

Tokom razgovora o privlačenju izraelskih investicija u Crnu Goru, zaključeno je da je crnogorsko-izraelski forum koja je održan u Tel Avivu 2011. Gateway to Montenegro, bio koristan za otpočinjanje poslovnih kontakata, te da je potrebno raditi na njihovoj punoj realizaciji.

Ministar Gvozdenović iznio je podatke o trendovima u crnogoskom turizmu, naglasivši da Crna Gora je jedina mediteranska destinacija koja uprkos krizi od 2008, bilježi konstantan trend rasta prometa. Kada su u pitanju projekcije, predviđa se da će u 2013. godini Crnu Goru posjetiti oko 1.5 miliona turista koji će ostvariti oko 10 miliona noćenja. U kontekstu strukture turista, cilj je, kako je istaknuto, dalje širenje emitivnih tržišta.

 

Portal Analitika