Politika

DF u četvrtak predaje lex specialis

2005-Lex
N
acrt lex specialis-a, poseban zakon koji opozicija traži da se donese u Skupštini kako bi se poništili predsjednički izbori i raspisali novi, prema nezvaničnim informacijama Dnevnih novina bi trebalo u četvrtak da se nađe u rukama čelnika parlamenta Ranka Krivokapića.

DF u četvrtak predaje lex specialis
Portal AnalitikaIzvor

 

Funkcioner Demokratskog fronta Branko Radulović je rekao da je lex specialis predmet svakodnevne komunikacije DF sa opozicionim kolegama i predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem. Taj dokument još nisu dostavili, jer prije svega moraju biti usaglašena na nivou onih koji ih podnose. On dodaje da prethodno mora biti ispoštovana i procedura kako bi lex specialis bio zvanično dostavljen Skupštini.

Poslanik Pozitivne Mladen Bojanić, kako pišu DN, smatra da postoji dobra volja Skupštine da razmatra zahtjeve opozicije sa građanskog protesta.

Poslanik SNP-a Velizar Kaluđerović kaže da je ta partija zadovoljna onim što je do sada urađeno u vezi lex specialis-a i dodaje da se nada da će na ponovljenim izborima Crna Gora dobiti predsjednika sa punim izbornim legitimitetom.

Socijaldemokratska partija saopštila je da je inicijativa DF za formiranje radne grupe koja bi pripremila izmjene izbornog zakonodavstva kontruktivna i da je treba prihvatiti, pišu DN.

Portal Analitika