Društvo

Mitropolit Mihailo ugostio delegaciju iz Argentine

2005-CPC
U
Hotelu Splendid, Mitropolit CPC Mihailo sinoć je priredio svečanu večeru u čast dolaska guvernera argentinske provincije Ćake Horhea Kapetanića. Među gostima bio je i počasni konzul Crne Gore u Argentini, Drago Mićunović, prenosi NTV Montena.

Mitropolit Mihailo ugostio delegaciju iz Argentine
Portal AnalitikaIzvor

Vladika Mihailo je gostima poželio dobrodošlicu, uz želju “da se osjećaju kao kod svoje kuće“ , a Kapetanić je govorio i o dočeku u Velimlju ,rodnom mjestu svojih predaka, u kojem je danas boravio“.

Tokom ove praktično radne večere  razgovaralo se i o  problematici Crkve u Crnoj Gori, te kako je ona nastala i šta se sve dašava od referendum na ovamo.

Gradonačelnik Cetinja, Aleksandar Bogdanović je  gostima predstavio privredni ambijent  za investicije  na Cetinju. Na njegovo izlaganje Kapetanić je odgovorio da „smatra da bi Crna Gora i  Argentina morale da razgovaraju o međusobnim investicijama“.

Tokom večere razmijenjeni su i prigodni pokloni, Mitropolit Mihailo je Kapitaniću poklonio eksluzivno izdanje Gorskog Vijenca, a on je Vladici poklonio sklupturu rađenu u drvetu. Od DANU je na poklon dobio zlatotisak pečata anhronta Petra, dok je od Fondacije Sv Petar Cetinjski dobio  knjigu retorike profesora Radonjića.

U izjavi za NTV Montena Kapetanić je kazao kako se oni „koncentrišu na to da pojačaju veze Argentine i Crne Gore“ te kako je „otvaranje ambasada  upravo način da se ta saradnja realizuje“.

2005cpc-2
Portal Analitika