Svijet

Asad: Još nije vrijeme da odem

1905asad
S
irijski predsjednik Bašar al-Asad u intervjuu za argentinske novine pozdravio je američko-rusku mirovnu inicijativu za okončanje građanskog rata u Siriji, ali i rekao da nema namjeru da podnese ostavku, prenosi HRT.

Asad: Još nije vrijeme da odem
Portal AnalitikaIzvor

- Dati ostavku značilo bi pobjeći - rekao je Asad listu Clarin (Klarin) upitan hoće li razmotriti odstupanje, na što ga je pozvao američki državni sekretar Džon Keri.

- Ne znam da li je Keri ili bilo ko drugi dobio ovlašćenja sirijskog naroda da govori u njihovo ime o tome ko treba da ode, a ko da ostane. To će odlučiti sirijski narod 2014. na predsjedničkim izborima - dodao je Asad.

On je govorio za Clarin i argentinsku državnu novinsku agenciju Telam u dugom intervjuu u Damasku, u kome je takođe porekao da je njegova vlada upotrijebila hemijsko oružje protiv civilnog stanovništva. Njegove riječi dolaze u vrijeme kada u rijetkoj saglasnosti SAD i Rusija nastoje da organizuju mirovnu konferenciju u Ženevi na kojoj bi trebali da učestvuju predstavnici režima i pobunjenika koji se bore da zbace Asada.

Asad je još rekao kako ne vjeruju da mnoge zapadne zemlje zaista žele rješenje za Siriju.

Foto: hrt.hr

Portal Analitika