Politika

RASTODER: Konstruktivna inicijativa DF-a za formiranje radne grupe

19rastoder_rifaokt
P
otpredsjednik SDP-a Rifat Rastoder rekao je za "Dan" da nije uspio još da se upozna sa sadržajem nacrta dokumenata koji su iz Demokratskog fronta upućeni predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću. „U principu, ne vidim zašto bilo kome ne bi bilo prihvatljivo formiranje radne grupe koja bi radila na izmjenama izborne regulative. Ukoliko je to neophodno i ako Demokratski front nema konkretne predloge kako bi trebalo mijenjati pomenute zakone, ne vidim razloga da se to ne analizira, a nakon toga i realizuje“, istakao je Rastoder.

RASTODER: Konstruktivna inicijativa DF-a za formiranje radne grupe
Portal AnalitikaIzvor


U dokumentima, koje je potpredsjednik parlamenta i član Predsjedništva DF-a

Branko Radulović

dostavio Krivokapiću, pored ostalog se predlaže i formiranje radne grupe koju bi činili predstavnici svih partija, OEBS-a i civilnog sektora.



Zadatak radne grupe bi bio da najkasnije do kraja jula pripremi predloge izmjena Zakona o izboru odbornika i poslanika, kao i zakona o biračkim spiskovima i o ličnoj karti.



„Treba raditi na unapređenju ukupne izborne regulative. Sve što je korektna i konstruktivna inicijativa, nema razloga da se odbije. Treba sjesti i porazgovarati. Da li će to biti na nivou kolegijuma ili radne grupe, to je stvar procjene“, kazao je Rastoder.

foto: pgportal.me

Portal Analitika