Društvo

"MedUNIQA Kamion zdravlja" posjetio Bijelo Polje

18un1
UNIQA
osiguranje, u saradnji sa Kliničkim centrom Crne Gore organizovala je u Bijelom Polju besplatne preventivne preglede u “MedUNIQA Kamionu zdravlja”, koji je na centralni gradski Trg slobode stigao već u ranim jutarnjim satima.

"MedUNIQA Kamion zdravlja" posjetio Bijelo Polje
Portal AnalitikaIzvor

Pregledi su, kao najavljeno započeli u 11 sati, a svi građani koji su na vrijeme zakazali svoj termin su imali priliku da urade sistematski pregled. Kompletan pregled obuhvatao je EKG, ultrazvuk abdomena, spirometriju, analize krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatologa.

Većina pacijena imala je uredne nalaze, dok je par njih kroz razgovor i uz savjete ljekara upućeno na dalje pretrage i analize.

Osnovni cilj cjelokupnog projekta “Kamiona zdravlja” je unaprijeđenje zdravstvenog stanja gradjana, kao i edukacija o važnosti preventivnh pregleda.

Nakon posjete Bijelom Polju „MedUNIQA Kamion zdravlja” nastaviće turneju po Crnoj Gori u okviru koje će boraviti u Podgorici na Trgu Republike 19. i 20. maja, Nikšiću na Trgu Slobode 21. maja, u Baru na Trgu Kneza Vladimira 22. i 23. maja. Posjetu Crnoj Gori „MedUNIQA Kamion zdravlja” završiće u Budvi na platou ispred zidina Starog grada 24. maja.

MedUNIQA kamion je dugačak 16,5  širok 6,5 metara i  težak 35 tona, futurističkog je izgleda i opremljen vrhunskom opremom. Ovo remek delo, italijanskog dizajnera Luiđija Kolanija se otvara sa obije strane čime nastaju jedinstvena mobilna laboratorija veličine 60 kvadratnih metara.

18un2
Portal Analitika