Društvo

Počela akcija Vratimo djeci igrališta

185park
O
bnavljanjem dječijeg igrališta u ulici Svetozara Markovića, danas je u Podgorici počela akcija Vratimo djeci igrališta, koju organizuje Udruženje Roditelji .

Počela akcija Vratimo djeci igrališta
Portal AnalitikaIzvor



Kako je saopšteno iz Udruženja, u današnjoj akciji učestvovalo je oko 40 građana, među kojima su bili đaci Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ i Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“, članovi udruženja Roditelji, kao i radnici Javnog preduzeća Zelenilo.

„Na igralištu su nam se pridružili i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije 'Slobodan Škerović' i djeca iz okolnih zgrada“, kaže se u saopštenju.

U toku akcije ofarban je postojeći mobilijar, radnici Zelenila pokosili su zelene površine na igralištu, popravili tobogane i konjiće, a ljuljaške i drveni luk za penjanje biće zavšeni nakon praznika.

U obezbjeđivanju dijela novca za ovu akciju, Udruženju Roditelji pomogle su kompanije Centrometal, Bordo i Boje i lakovi Kameleon.

Djeci koja su učestvovala u akciji podijeljeni su diskovi sa pjesmama dječijih izvođača iz Crne Gore, koje je obezbijedilo javno-izdavačko preduzeće Pobjeda.

„Ova akcija je prva u nizu koje će Udruženje Roditelji organizovati u okviru inicijative pod nazivom Vratimo djeci igrališta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će sljedeća akcija biti organizovana već u junu, za kada je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac.

Iz Udruženja Roditelji pozvali su građane da im se pridruže „i da doprinesu, ne samo obnovi dječijih igrališta, već i prenošenju poruke da su to igrališta naše djece, i da ih moramo čuvati“.

„Pozivamo i zainteresovane kompanije, posebno one koje mogu obezbijediti donacije u materijalu potrebnom za obnovu igrališta, da budu dio akcije i na taj način pokažu korporativnu odgovornost, koja je sve više prepoznata u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta počela je u Podgorici, ali je plan Udruženja Roditelji, kako su naveli, da je prošire na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Izvor:Mina

Portal Analitika