Abiznis

LUŠTICA BAY: Belgijski BESIX Group gradiće prve objekte ekskluzivnog turističkog kompleksa

1805lustica
T
im koji realizuje projekat kompleksa Luštica Bay (Luštica bej) danas je proslavio zvaničan početak gradnje postavljanjem prvog kamena-temeljca.

LUŠTICA BAY: Belgijski BESIX Group gradiće prve objekte ekskluzivnog turističkog kompleksa
Portal AnalitikaIzvor

S obzirom da je kompleks rezultat zajedničke inicijative kompanije Orascom Development Holding (Oraskom divelopment holding) i Vlade Crne Gore, osim generalnog direktora Luštica Bay-a Semjuelu Majeru i glavnog izvršnog direktora Orascom-a Gerhardu Nislajnu, događaju su prisostvovali ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović i predsjednik opštine Tivat Dragan Kankaraš. Tim je takođe objavio da će izvođač radova biti belgijska specijalizovana kompanija BESIX Group (Besiks grup) koja je pobijedila na tenderu za izgradnju prvih deset objekata, niza apartmana oko nove marine, u Luštica Bay-u.

- Izuzetno nam je zadovoljstvo da ponovo sarađujemo sa BESIX-om čija vizija o održivom razvoju, uz prepoznavanje lokalnih različitosti, umnogome dopunjuje našu filosofiju – istakao je Nislajn govoreći o ovom partnerstvu.

BESIX i Orascom su već sarađivlai na izgradnji prestižnog kompleksa Andermatt Swiss Alps (Andermat, švajcarski Alpi), koja se smatra sestrom-destinacijom Luštica Bay-a, a u odboru direktora ove kompanije je i Nasef Saviris, brat osnivača Orascom-a Samiha Savirisa, što ilustruje uspješnu saradnju braće Saviris i njihovih kompanija.

- U skladu sa Orascom-ovom posvećenošću unapređenju i uključivanju lokalnih zajednica u njihove projekte, kompanija će u narednom periodu objaviti lokalne izvođače radova koji će blisko sarađivati sa arhitektama, zanatlijama i radnicima na izgradnji, kako bi bili sigurni da Luštica Bay ostaje autentičan proizvod koji u potpunosti zadržava ljepotu svog prirodnog okruženja. Ovaj trenutak označava prvu fazu projekta tokom koje ćemo posmatrati kako nastaje mnoštvo održivih, ekološki ispravno izgrađenih apartmana, gradskih kuća i vila u okolini starog zaliva Trašte – ističu iz kompanije koja vodi projekat budućeg turističkog naselja.

Luštica Bay će raspolagati i golf terenom sa 18 rupa, dvijema marinama, spa i velnes centrom, nizom butika, kafića, restorana i hotela koji će se prostirati duž 35 km netaknutog priobalja. Najniža cijena stambenih objekata – konkretno studio apartmana - u Luštica Bay kompleksu iznosi 162.000 eura.

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika