Društvo

Donacije LGBT Forum Progresa povodom Dana borbe protiv homofobije i transfobije

1805progres
N
evladina organizacija LGBT Forum Progres, uručili su danas poklone i donacije štićenicima Dječijeg doma „Mladost“ u Bijeloj i Romima i Egipćanima učenicima srednjih škola, koje su članovi te grupe obezbijedili vlastitim donacijama.

Donacije LGBT Forum Progresa povodom Dana borbe protiv homofobije i transfobije
Portal AnalitikaIzvor

Na taj način prva crnogorska vidljiva LGBT grupa, prirdužila se obilježavanju 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHO).

Član Upravng odbora LGBT Foruma Progres Luka Radulović posjetio je Dječiji dom u Bijeloj i tamošnjim štićenicima uručio poklone u slatkišima koje su kupili i donirali članovi LGBT zajednice. Član istog organa ove NVO, Stevan Milivojević posjetio je sjedište Instituta socijalne inluzije i direktorici Biljani Alković uručio novčanu donaciju koju su članovi LGBT zajednice prikupili za mlade Rome i Egipćane, učenike srednjih škola.

- LGBT Forum Progres, od svog osnivanja, pažnju posvećuje socijalnom statusu i položaju osoba koji se u svom životu i radu suočavaju sa različitim oblicima diskriminacije i isključenja. Mladi koji odrastaju u socijalnim ustanovama, i mladi Romi i Egipćani koji su se opredijelili za obrazovanje, zaslužuju veću društvenu pomoć i pažnju. Među ovim grupama značajan je i broj LGBT osoba koji se suočavaju i dodatnim izazovima zbog svoje različite seksualne orjentacije ili rodnog identiteta – ističu iz LGBT Forum Progres i dodaju da će, „nastaviti da promovišu koncept solidarnosti i socijalne pravde za sve“.

Portal Analitika