Društvo

TV Pink: Izvještaj o stanju medija naručio suvlasnik Vijesti

1805mediji
I
zvještaj o stanju medija u Crnoj Gori, koji je objavljen u dnevnom listu i na portalu Vijesti, naručio suvlasnik tog koncerna, američki MDIF, objavila je TV Pink.

TV Pink: Izvještaj o stanju medija naručio suvlasnik Vijesti
Portal AnalitikaIzvor

- U izvještaju koji su uradili advokati, predstavljeni kao pravni eksperti, barata se, pored ostalog, drastično preuveličanim podacima o tiražu pojedinih glasila, poput onih da Monitor ima tiraž od 5.000 primjeraka, da Vijesti prodaju 12.000 primjeraka ili da RTV Vijesti uživa povjerenje 80 odsto građana. Spisak sagovornika i referenci, na osnovu kojeg je taj izvještaj na 33 strane napravljen u trodnevnoj turi autora po Crnoj Gori, istrgnut je iz dokumenta i sakriven – izvještava podgorička televizija.

U nastavku, TV Pink podsjeća da je, nakon nedavnog intervjua danskog novinara Jurgena Ejbola, ovaj izvještaj „još jedan pokušaj da sponzorisanjem pojedinaca koje Vijesti dovode u Crnu Goru, a predstavljaju kao nezavisne stručnjake, skrene pažnja sa problema u kojima se taj koncern nalazi, a koji rezultiraju padom povjerenja, tiraža i odlaženjem novinara u druge redakcije“.

Portal Analitika