Politika

RADUNOVIĆ: Zašto treba da se navija za Real Madrid

1405radunovic
Potpredsjednik Nove srpske demokratije Slaven Radunović objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografiju na kojoj su navijači Reala istakli transparent sa porukom ''Kosovo je Srbija''.

RADUNOVIĆ: Zašto treba da se navija za Real Madrid
Portal AnalitikaIzvor

- E, pa kome do večeras nije bilo jasno zašto treba da navija za Real, kad su španski klubovi u pitanju, evo mu odgovora, napisao je Radunović koji je i predsjednik skupšinskog Odbora za evropske integracije.

okkosovoPristalice Reala su tokom finala Kupa Kralja protiv gradskog rivala Atletika razvile transparent sa porukom "Kosovo je Srbija", koji je u direktnom televizijskom prenosu mogao da vidi milionski auditorijum.

Tri minuta nakon gola Kristijana Ronalda za vođstvo Reala, navijači ove ekipe "Ultras Sura" su istakli poruku "Kosovo es Serbia", koja je bila primjetna oko jednog minuta.

Ovo je i stav politike koju vodi Španija, jedna od pet država Evropske unije koja nije priznala nezavisnost Kosova, a ima poblem sa Katalonijom u kojoj se veliki dio stanovništva zalaže za nezavisnost, dok se sa druge strane članovi organizacije ETA bore za odvajanje Baskije.

 

Portal Analitika