Fudbal

Ferguson spreman da 'zaokruži' na 1.500!

Fegrussonn
P
oslije skoro 27 godina i 1.499 utakmica na čelu Mančester Junajteda, Aleks Ferguson se sprema za svoju posljednju utakmicu iznenađen svojom dugovječnošću, i uz izrazitu želju da svoju bogatu karijeru završi pobjedom.

Ferguson spreman da 'zaokruži' na 1.500!
Portal AnalitikaIzvor

"Hiljadu i po mečeva - to je sasvim nevjerovatno. Svaki tim želi da pobijedi kod kuće, to je životna činjenica, a ja želim da pobijedimo u ovoj i više nego u prošloj", rekao je Ferguson na svojoj posljednjoj konferenciji za novinare kao trener.

"Ovo je sasvim drugačiji život od onog od prije 39 godina. Te, 1974. godine imali smo osam igrača, bez ijednog golmana, a danas imamo šest golmana i 100 igrača. Sve uspomene su tu."

"Ovih 26 godina u Mančester junajtedu su fantastične. Kada sam dolazio, osjećao sam se privilegovano, a kad budem odlazio biću počastvovan. Imam sreće što sam toliko dugo bio ovdje", rekao je Ferguson.

"U poneđeljak imam sastanak trenera lige, a onda u utorak i srijedu idem u Njumarket (na konjske trke)... Engleski Derbi je 1. juna, a onda 4. idem na odmor, na kome ću provesti mjesec dana. Slijedi oporavak i onda počinje sezona, tako da je sve u redu", rekao je Ferguson.

Portal Analitika