Fudbal

Sjutra finale Kupa Crne Gore za pionire

PioniriKup
T
rening kamp FSCG sjutra će biti domaćin još jedne finalne utakmice Kupa Crne Gore - nakon starijih kolega (omladinaca i kadeta), na red su došli i pioniri. Na Starom aerodromu, od 18.30 časova, koplja će ukrstiti Budućnost i Mornar.

Sjutra finale Kupa Crne Gore za pionire
Portal AnalitikaIzvor

Uloga favorita pripada pionirima Budućnosti, koji su se već okitili titulom šampiona u takmičenju Srednje fudbalske regije. Izabranici Vojsilava Pejovića rušili su redom sve prepreke do osvajanja šampionske titule i u dosadašnjem toku šampionata ne znaju za poraz ili neriješen rezultat. Uz to, Budućnost je do finala stigla lakom pobjedom nad Jezerom u polufinalnom dvomeču, dok je Mornar, voljom žrijeba, bio slobodan.

- Ovo je veoma talentovana generacija i nadam se uspjehu u sjutrašnjem finalu. Moji igrači su već položili jedan ispit, tako što su savladali Jezero u borbi za finale Kupa Crne Gore u pionirskoj konkurenciji. Nemamo previše informacija o ekipi Mornara ali očekujem da se sjutra prikažemo u najboljem svijetlu i osvojimo i drugi trofej ove sezone, rekao je Vojislav Pejović.

Mornar u finale ulazi svjestan činjenice da za protivnika ima ekipu koja nije poražena ove sezone u takmičenju po regijama. Barani, sa druge strane, zaostaju bod u odnosu na Grbalj, prvoplasiranu ekipu u pionirskom prvenstvu Južne fudbalske regije i ostala su im dva kola do kraja takmičenja da se domognu prve pozicije. Strateg tima sa "Topolice" Mirko Raičković šansu svog tima vidi u mogućem penal-ruletu.

- Za protivnika u sjutrašnjem finalu imamo najbolju ekipu iz Srednje regije, možda i cijele Crne Gore. Bilo bi previše optimisitčno od nas da se nadamo pobjedi u duelu sa takom jakim protivnikom na praktično domaćem terenu za njih. Daćemo sve od sebe da izborimo neriješen rezultat i da nakon toga u penal-serijama pokušamo da osvojimo trofej - rekao je Raičković.

Finalnu utakmicu sudiće Marko Popović, a asistiraće mu Miodrag Brajović i Vladimir Knežević, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Miloš Bešović. Meč će početi u 18.30 časova. Ulaz je slobodan.

Portal Analitika