Muzika

Bob Dilan i zvanično počasni član Američke akademije umjetnosti

1303bob
M
uzičar Bob Dilan postao je počasni član Američke akademije umjetnosti i književnosti, pridruživši se tako redovima vodećih pisaca, kompozitora i muzičara u ovoj prestižnoj grupi sa 115 članova, prenijele su danas agencije.

Bob Dilan i zvanično počasni član Američke akademije umjetnosti
Portal AnalitikaIzvor

Henri Kob, predsjednik akademije, rekao je da su počasni članovi istaknuti ljudi u svijetu kreativnih umjetnosti.

- Više od 50 godina, prkoseći kategorizaciji i kulturi, Bob Dilan je podsticao naš um, snimao, a potom mijenjao naš svijet i naše živote kroz poeziju manifestovanu kroz pjesmu, stvarao veze za koje nismo ni sanjali da bi mogle da postoje između svjetova, emocija i ideja - rekao je Kob.

Kantautor nije bio prisutan na ceremoniji na kojoj je dobitnik Pulicera, pisac Majkl Šejbon citirao njegove pjesme, a glumica Meril Strip, takođe počasni član Akademije, uručivala nagradu, prenosi Rojters.

- Izuzetno sam počastvovan i veoma srećan što sam uključen u panteon sjajnih umjetnika koji čine Akademiju. Radujem se skorom susretu sa svima vama - naveo je Dilan u saopštenju. Kob je obrazložio da je muzičar na turneji i da zato nije mogao da dođe.

Među drugim počasnim članovima Akademije su režiseri Martin Skorseze i Vudi Alen, koreograf Pol Tejlor i čelista Jo Jo Ma.

Dilan je prvi rok muzičar koji se našao u ovom elitnom društvu.

 

Portal Analitika