Društvo

Bivši radnici Autoprevoznog odgodili protest

1705autoprevoznook
P
rotest koji su bivši radnici nikšićkog preduzeća „Autoprevozno“ najavili ispred zgrade Vlade Crne Gore odgođen je na insistiranje Branka Gardaševića, predsjednika Opštinskog sindikalnog povjereništva Nikšić, izjavio je Portalu Analitika predstavnik radnika Milosav Đikanović.

Bivši radnici Autoprevoznog odgodili protest
Portal AnalitikaIzvor

-U opštinskom sindikalnom povjereništvu se sada nalazimo, očekujući da nam se dostavi odgovor od gospodina Predraga Stamatovića , kojem smo se obratili 15. maja, zahtjevajući da zakaže urgentni sastanak na kojem će se konačno ostvariti naši zahtjevi, jer je našem strpljenju došao kraj, imajući u vidu da dvije godine strpljivo čekamo na rješenje. Gospodin Gardašević je upravo obavio razgovor sa nama i zamolio nas za strpljenje dok se ne dobije odgovor  od Stamatovića i resornog ministarstva- naveo je Đikanović.

Istakao je da ukoliko resorno ministarstvo ili drugi nadležni organi  ne mogu obezbijediti potrebni novac radnici zahtjevaju da im se omogući prenos adekvatnog placa, koji se nalazi na povoljnijoj lokaciji u Nikšiću, na Opštinsko sindikalno povjereništvo Nikšić, čijom prodajom bi se obezbijedio novac za realizaciju njihovih zahtjeva.

Portal Analitika