Ostalo

OŠ „Vuk Karadžić“ pobjednik turnira u ženskoj odbojci

1705odbojkaturnirok
U
okviru projekta "Olimpijski san – promocija olimpijskih vrijednosti i ideala”, 16. i 17. maja u Podgorici je održan  odbojkaški turnir za djevojčice pod nazivom  “Olimpijske nade”. Projekat i turnir održani su pod pokroviteljstvom Crnogorskog  olimpijskog komiteta (COK), u organizaciji Centra za istraživanje i razvoj  sporta Crne Gore (CIRS) i Centra za borbu protiv gojaznosti Crne Gore (CEPROG). Turnir je održan u Osnovnoj školi “Radojica Perović”, saopšteno je Portalu Analitika iz COK-a.

OŠ „Vuk Karadžić“ pobjednik turnira u ženskoj odbojci
Portal AnalitikaIzvor

„Učesnike je pozdravio predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, a pehare i priznanja najboljima uručio je legendarni  crnogorski odbojkaš i osvajač zlatne olimpijske medalje Igor Vušurović“, navodi se u saopštenju.

Simonović se zahvalio partnerima u projektu i školi „koja je dugi niz godina njegovala slične manifestacije i koja posvećuje pažnju razvoju sporta“.

-Ovo je projekat koji podržava i finansira Crnogorski olimpijski komitet, a posebno smo ponosni što projekat ima podršku Međunarodnog olimpijskog komiteta. Odradićemo ga na pravi način kako bismo u kontinuitetu imali slične manifestacije zbog mladih ljudi- kazao je Simonović.

Na takmičenju su nastupile četiri osnovne škole – osim domaćina, učestvovale su i mlade odbojkašice osnovnih škola “Božidar Vuković Podgoričanin”, “Milorad-Musa Burzan” i “Vuk Karadžić”.

„Prvo mjesto osvojila je OŠ “Vuk Karadžić“, koja je u finalu savladala OŠ “Radojica Perović” sa 2:0 po setovima (25:21, 25:18). U borbi za 3. mjesto OŠ “Milorad-Musa Burzan” je bio bolji od OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” rezultatom 2:0 (25:18, 25:20). U polufinalnim mečevima OŠ “Radojica Perović” je savladala OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin” rezultatom 2:0 (25:23, 25:23), a  OŠ “Vuk Karadžić je bila bolja od OŠ “Milorad-Musa Burzan” sa 2:0 (25:22, 25:23). Posebnu zahvalnost organizatori duguju osoblju OŠ “Radojica Perović”, na čelu sa direktoricom Mirjanom Bošković, koji su pokazali potpunu posvećenost manifestaciji“, ističe se u saopštenju.

U okviru projekta “OLIMPIJSKI SAN – promocija olimpijskih vrijednosti i  ideala” do sada je održano više tribina na kojima su učestvovali poznati crnogorski sportisti i sportski radnici kao što su Petar Porobić, Vlado Šćepanović, Luka Đorđević, Marko Bakić, Milivoj Dukić, Miloš Šćepanović, Bojana Popović, Milena Knežević i Klodin Mendi.

Portal Analitika