Fudbal

Crnogorski treneri oduševili u Nionu

CrnogorskiTreneri
K
andidati za UEFA Pro licencu na Školi za trenere Fudbalskog saveza Crne Gore učestvovali su prethodnih dana na velikom seminaru u organizaciji Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) za trenere fudbalskih saveza Grčke, Jermenije, Albanije i Crne Gore.

Crnogorski treneri oduševili u Nionu
Portal AnalitikaIzvor

Sve delegacije su tokom seminara odradile nekoliko teorijskih i praktičnih zadataka, čiju su uspješnost branili u diskusiji sa ostalim učesnicima seminara, ali i pred komisijom instruktora iz Engleske, Holandije, Francuske i Danske.

Naša delegacija je pripremila i prezentirala zadati trening i ponuđeno rješenje fudbalskog problema preko Zorana Lemajića i Zorana Mijovića, koji je održao praktičan dio treninga. Posljednjeg dana seminara naša delegacija imala je zadatak da analizira ofanzivnu igru Čelzija protiv Benfike u finalnom meču UEFA Evropa lige. Prezentacija rada, koju su održali Rade Vešović, Ivan Brnović i Zoran Mijović, ocijenjena je kao izuzetno dobra od strane instruktora iz Danske.

Predstavnici i instruktori UEFA bili su prijatno iznenađeni visokim nivoom kvaliteta prezentacije i praktičnog dijela rada delegacije iz Crne Gore.

- Veoma korisno iskustvo za sve naše polaznike školovanja za UEFA Pro licencu. Izuzetno smo zadovoljni temama koje je Uefa izabrala za ovaj seminar. Sve postavljene zadatke riješili smo uspješno i siguran sam da smo se predstavili u najboljem svjetlu. Sama ocjena predstavnika Uefe o našem radu daje nam još veći podstrek za dalji rad u našoj školi - rekao je dr Niko Raičković, direktor Škole za trenere FSCG.

Našu Školu za trenere u Nionu predstavljali su: dr Niko Raičković, dr Nikola Rakojević, Ivan Brnović, Slavoljub Bubanja, Siniša Jelić, Zoran Lemajić, Boris Ljutica, Milorad Malovrazić, Marko Marković, Zoran Mijović, Aleksandar Miljenović, Obren Sarić, Vladan Tomić, Rade Vešović, Dušan Vlaisavljević, Nenad Vukčević, a vođa puta bio je šef međunarodnog odjeljenja FSCG Milovan Đukanović.

FSCG.CO.ME

Portal Analitika