Košarka

Košarkaši Budućnosti odbranili titulu prvaka Crne Gore!

1705BuducnostTitula
K
ošarkaši Budućnosti odbranili su titulu prvaka Crne Gore. Budućnost je večeras u Podgorici, u trećem meču finala plej-ofa, savladala nikšićku Sutjesku 67:51 (21:13, 18:13, 13:5 i 15:20) i sa 3:0 u pobjedama osvojila trofej.

Košarkaši Budućnosti odbranili titulu prvaka Crne Gore!
Portal AnalitikaIzvor

U domaćem timu su najefikasniji bili Vladimir Mihailović i Džerald Li sa po devet pogodaka, dok je Radoje Vujošević za Sutjesku dao osam koševa.

To je podgoričkom timu sedma uzastopna, ukupno deseta titula prvaka. Budućnost je, osim posljednjih sedam titula prvaka Crne Gore, tri puta uzastopno bila šampion tadašnje SR Jugoslavije 1999, 2000. i 2001. godine.

Trener pobjedničkog tima zahvalio se i uputio čestitke igračima na trudu i prikazanoj igri, kao i bivšem treneru Dejanu Radonjiću od kojeg je preuzeo kormilo.

"Teška sezona na tri fronta, ali jako uspješna. Osvojili smo trofej i u ekipi iz Nikšića imali smo ozbiljnog protivnika. Zadovoljan sam, momci su pokazali karakter, odigrali su dobro i zasluženo trijumfovali", kazao je Jovović.

Trener Sutjeske Dušan Dubljević kazali su da je ovogodišnje finale billo najzanimljivije do sada u Crnoj Gori.

"Najzanimljivije finale, tri ozbiljne utakmice. Očekivali d au Nikišu produže seriju. Pokazali smo izuzetan, odigrali dobro. Zadovoljan sam ukupno sezonom", kazao je Dubljević.

Šampionski trofej kapitenu Budućnosti Marku Popoviću uručio je predsjednik Izvršnog odbora Veselin Barović.

(Mina)

foto: barinfo.me

Portal Analitika