Podgorica

Delegacija gradske uprave Talina u posjeti Podgorici

1705talindelegacijaok
D
elegacija glavnog grada Estonije Talina, predvođena predsjednikom gradskog parlamenta Tomasom Vitsutom, posjetila je danas Podgoricu, gdje je sa predstavnicima Glavnog grada razmijenila iskustva o funkcionisanju lokalne samouprave, saopšteno je Portalu Analitika iz biroa za odnose s javnošću Glavnog grada.

Delegacija gradske uprave Talina u posjeti Podgorici
Portal AnalitikaIzvor

-U centru interesovanja gostiju bili su problemi uzrokovani povećanom migracijom stanovnika ka glavnom gradu, imajući u vidu da se i sami u Talinu susreću sa istim problemom. Na sastanku je bilo riječi i o izazovima sa kojima se lokalna samouprava suočava u vremenu globalne ekonomske krize, kao i o ispunjavanju kriterijuma u oblasti zaštite životne sredine i prostornog planiranja koje zahtijeva proces integracije u Evropsku uniju. Funkcioneri Talina interesovali su se i za kvalitet odnosa gradske i centralne vlasti, kao i za razvoj Podgorice u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja- precizirano je u saopštenju.

Predstavnici Glavnog grada informisali su goste o projektima predviđenim Strateškim planom razvoja Podgorice do 2017. godine, kao i o predstojećem donošenju Prostorno-urbanističkog plana Glavnog grada.

Portal Analitika