Društvo

Sjutra dječiji program u Merkator hipermarketu

1705merkatorok
K
ompanija Merkator Crna Gora organizuje dječiji program u Merkator hipermarketu u Podgorici, u subotu 18. maja od 11 do 12 časova. Program se sastoji od tri segmenta, animacije klovna Šašavka, kreativne radionice pod nazivom „Nacrtaj najšašavijeg klovna“ i aktivnosti »Face painting«, odnosno slikanje po licu, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije.

Sjutra dječiji program u Merkator hipermarketu
Portal AnalitikaIzvor

-U okviru gotovo polučasovnog nastupa klovn Šašavko će mališane zabavljati modelovanjem balona, interaktivnim igrama, a pripremio je i brojne mađioničarske gegove. Nakon animacije, mališani će pokazati svoju dozu kreativnosti kroz radionicu „Nacrtaj najšašavijeg klovna“, tokom koje će utiske prenijeti na papir u vidu likovnog rada.  Nakon toga, djeca će učestvovati u jednoj od omiljenih aktivnosti među mališanima, a to je  »Face painting«, odnosno slikanje po licu. Face painting je tehnika oslikavanja lica pomoću posebnih prirodno-kozmetičkih boja koje prije svega ne štete koži i ne uzrokuju dermatološke probleme. Boje koje se koriste su potpuno neštetljive za kožu i lako se skidaju vlažnom maramicom ili nakon pranja- ističe se u saopštenju.

Željenu ideju za oslikavanje lica djeca mogu sama osmisliti, a biće im na raspolaganju i veliki broj različitih slika u kolekciji koje djeca mogu odabrati i upravo tako izgledati.

-To su prepoznatljivi motivi iz svijeta filma, muzike, crtanih filmova, pa će dječaci moći da se oslikaju kao gusari, spajdermen, tigar, a djevojčice kao Helo Kiti, Leptirić, Princeza...Instrukcije i smjernice dobijaće od voditeljke radionice Svetlane Milović, profesorice likovnog vaspitanja- precizirano je u saopštenju.

Portal Analitika