Društvo

Crnogorski i hrvatski policajci na ljetnjoj razmjeni

1705nikolajanjusevicok
P
omoćnik direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Nikola Janjušević potpisao je sa glavnim ravnateljem Policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske Vladom Dominićem protokol o saradnji tokom ljetnje turističke sezone 2013. godine, saopšteno je Portalu Analitika iz MUP-a.

Crnogorski i hrvatski policajci na ljetnjoj razmjeni
Portal AnalitikaIzvor

Pomoćnik Janjušević učestvuje na konferenciji čelnika policija, koja se održava u Valbandonu – Hrvatska od 15. do 17. maja. Na konferenciji učestvuju direktori i pomoćnici direktora policija regiona.

„Protokol podrazumijeva angažovanje policijskih službenika tokom ljetnje turističke sezone po principu reciprociteta, što znači da će policijski službenici iz Crne Gore  biti uključeni u rad hrvatske policije i obratno.  Uprava policije Crne Gore planira potpisivanje ovakvih sporazuma i sa policijama Srbije i Albanije, a razmatra se potreba potpisivanja sporazuma sa još nekim država sa kojima se Crna Gora graniči“, navedeno je u saopštenju.

Cilj projekta razmjene policijskih službenika tokom ljeta sa policijama iz regiona je težnja da se turisti iz zemalja u okruženju u Crnoj Gori osjećaju kao kod kuće.

„Zajednički rad crnogorskih policijskih službenika sa kolegama iz Srbije, Hrvatske i Albanije, tokom ljetnje turističke sezone 2012. godine, je ocijenjen kao veoma koristan i uspješan, tako da će se dobra praksa timskog rada ove godine nastaviti“, naglašava se u saopštenju.

Portal Analitika