Društvo

Rastoder: Popović i Masoničić da podignu „ušteđevinu“

1705senkarastoderok
R
ukovodstvo sindikalne organizacije Stručna služba Saveza sindikata Crne Gore traži od predsjednika Skupštine Saveza Danila Popovića i generalnog sekretara SSCG Zorana Masoničića da podignu 200 hiljada eura koje su oročili kod Erste banke i novac upotrijebe u svrhu ispunjenja nagomilanih obaveza prema radnicima Stručne službe,  „koje su svojim činjenjem po ko zna koji put doveli u tešku materijalnu situaciju“.

Rastoder: Popović i Masoničić da podignu „ušteđevinu“
Portal AnalitikaIzvor

-Jasno nam je da položaj radnika Stručne sluzbe u protekle tri godine najbolje ogledalo uzurpatorskog i samovoljnog ponašanja pojedinih čelnika saveza, koji umjesto brige za dobrobit radnika i poštovanja njihovih zakonskih prava polako ali sigurno uništavaju savez .Radnike su doveli na sam rub egzistencije - bez plata, doprinosa i radnih mjesta koja uporno pokušavaju da otmu i na njih smjeste funkcionere različitih zanimanja i još šarolikijeg obrazovanja, kako bi ih nagradili za lojalnost u stvaranju privatnih imperija i ličnih bogastava.  Nigdje kao u Savezu ne postoji takav otpor prema znanju i obrazovanju- navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika, koje potpisuje predsjednica sindikalne organizacije Senka Rastoder.

Kako se dodaje, upravo oni koji po vokaciji treba da štite interese radnika najviše im škode svojim nestatutarnim i nezakonitim ponašanjem.

„Njima Savez služi kao poligon za zadovoljenje i ostvarenje ličnih i uskogrupnih interesa .Puna su im usta Saveza, a u svoje džepove smještaju apanaže od članstva u Socijalnim savjetima na drzavnom i lokalnom nivou,  Upravnim odborima, komisijama, dodjeljuju sebi stanove, kola, dnevnice od putovanja po inostranstvu... Po istoj šemi otvaraju i zatvaraju  preduzeća, grade, dijele i prodaju stanove. Ni u protekle tri godine, kao ni sada, ne zanima ih sudbina preko 50 radnika Stručne sluzbe  i dok oni lumpuju radnici čekaju plate, doprinose i strepe od budućnosti koju su im pojeli. Strepe i nijemo čekaju, slušaju i ćute . Ni poslije 10 dana od traženja sastanka predstavnika radnika nema  odgovora od Danila Popovića, kojeg rukovodstvo sindikalne organizacije Stručna služba smatra najodgovornijim za propadanje 70- godišnje radničke centrale u Crnoj Gori . Ako se se svemu doda često spora i neadekvatna reakcija institucija, slika postaje potpuna“, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika