Društvo

Guverner Ćaka, Horhe Kapitanić, od ponedjeljka u Crnoj Gori

17horhe_kapitanic
P
rivrednici iz Argentine, predvođeni Horheom Kapitanićem, potomkom crnogorskih iseljenika, koji je guverner provincije Ćako, posjetiće od ponedjeljka Crnu Goru. Prvu organizovanu posjetu privrednika iz Argentine, koja je rezultat saradnje sa našom dijasporom u ovoj dalekoj zemlji, organizuje Privredna komora Crne Gore.

Guverner Ćaka, Horhe Kapitanić, od ponedjeljka u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Horhea Kapitanića primiće i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, a u ponedjeljak će domaćin delegaciji iz Argentinie biti Privredna komora Crne Gore. Ovom prilikom će delegacija, koju predvodi potomak crnogorskih iseljenika, predstaviti privredu Argentine i ponuditi saradnju crnogorskim privrednicima.

Kako je Portal Analitika ranije pisao, Horhe Kapitanić je uticajna ličnost u političkom životu Argentine. 2007. godine je prvi put izabran za guvernera provincije Ćako, a potom, ponovo, krajem 2011. godine. Iste godine, tokom predsjedničke kampanje u Argentini bio je često u medijima pominjan kao mogući kandidat za mjesto potpredsjednika Argentine, ispred vladajuće stranke Partido Justicialista, kao desna ruka predsjednice Kristine Fernandes De Kišner, Ipak, to se nije dogodilo, a mediji i analitičari su to protumačili kao njegovu želju da bude kandidat za budućeg predsjednika vladajuće stranke, nakon isteka drugog mandata sadašnjoj predsjednici.

Koliko je Horhe Kapitanić uticajna ličnost govori podatak da je u vladajućoj partiji u Argentini jako dobro kotiran, i smatra se da  ima najvise šansi da postane predsjednički kandidat  Partido justicialista na narednim izborima.

Dolazak Horhea Kapitanića sa privrednicima, prva je organizovana posjeta naših iseljenika Crnoj Gori.

Portal Analitika