Fudbal

Kup Kralja: Real ili Atletiko?

RonaldoFalkao
K
ristijano Ronaldo i Radamel Falkao biće ključni likovi večerašnjeg madridskog obračuna u finalu Kupa kralja. ''Jorgandžije'' čekaju pobjedu nad Realom 14 godina, ali su dobili posljednje finale u kupu, 1992. godine.

Kup Kralja: Real ili Atletiko?
Portal AnalitikaIzvor

Sve snage Murinjo će staviti u pogon kako bi osvojio pehar – Real će igrati u najjačem sastavu, jer je i rival u finalu takav. Atletika jednako kao i Real, želi da godinu kruniše trofejom – Kup kralja je prava šansa za to.

Tradicija nije saveznik ''jorgandžija'' u duelima sa Realom – od prethodne 163 međusobne utakmice ovih rivala, kraljevskom klubu je pripalo 90 dok je Atletiko u svoju korist riješio 40 mečeva, nijedan od posljednjih šest.

Real je izgubio samo 12 od ukupno 81 utakmice sa Atletikom koje je odigrao na Visente Kalderonu – posljednju oktobra 1999 godine. Na svim dosadašnjim utakmicama ovih ekipa postignuto je ukupno 509 pogodaka – u prosjeku 3,1 po susretu. Samo jedna od posljednjih 14 utakmica gradskih rivala iz Madrida završena je bez pobjednika – odigrana je na Santijago Bernabeu prije četiri godine.

Portal Analitika