Muzika

Dječije „Priče sa tavana“ Nine Petković

1705-Nina
Dječiji album „Priče sa tavana“ čiji će prvi tiraž biti besplatan, a koji je izdat pod pokroviteljstvom Muzičke asocijacije Crne Gore, uskoro će biti promovisan, kazala je za Portal Analitika pjevačica Nina Petković.

Dječije „Priče sa tavana“ Nine Petković
Portal AnalitikaIzvor

- Promocija u prostorijama PAM-a će biti odražana ovih dana, a što se tiče prodaje albuma, odlučili smo da ovaj prvi tiraž albuma, s obzirom da je za djecu, poklanjamo na našim nastupima i gostovanjima, rekla je poznata crnogorska umjetnica.

Ona je dodala da je muziku i aranžman za ove pjesme radili članovi njenog benda: gitarista Bojan Momčilović i basista Zoran Radonjić. Tekstove za „Priče sa tavana“ napisao je beogradski dječiji pjesnik Miloš Milošević – Šika.

Album će biti izdat u produkciji Muzičke asocijacije Crne Gore.

Nina Petković je za Portal Analitika otkrila koje su pjesme njeni favoriti.

- Moji favoriti su pjesmice "Vaspitačica" i "Uspavanka sa tavana", mada su mi sve ove pjesme pri srcu. Stvarno su divne, mislim da će ih i odrasli rado poslušati, kazala je mlada crnogorska pjevačica.

Umjetnica, koja je učestvovala u muzičkim takmičenjima poput „Intro karaoka“ i „Operacije trijumf“ saopštila je da je prošle godine urađen i spot za pjesmu „Đubretar“ koji je najavio „Priče sa tavana“.

Promocija dječijeg albuma prvobitno je planirana za 22. maj, ali je odložena za nedjelju dana zbog koncertnih obaveza.

- Ovaj album će, pored zvanične promocije u prostorijama PAM-a, imati i prezentacije u vrtićima i na raznim dječijim manifestacijama, rekla je za Portal Analitika Nina Petković.

Iz PAM-a (Udruženje prava autora muzike) su za Portal Analitika saopštili da će tačan datum promociji, javnosti biti poznat u ponedeljak 20. maja.

Portal Analitika