Politika

Jelić: Nema ničeg nezakonitog u aferi „Snimak“

jelic
N
akon što je je funkcioner Demokratskog fronta Koča Pavlović poručio da je neophodno da Tužilaštvo odmah otvori istragu protiv funkcionera DPS-a , koji su navodno akteri afere “Snimak” , navodeći da bi tek nakon toga parlamentarna istraga imala smisla, odnosno da istraga mora sadržati i krivično-pravnu i parlamentarnu komponentu poslanik DPS-a  Zoran Jelić za Radio AntenaM je kazao:

Jelić: Nema ničeg nezakonitog u aferi „Snimak“
Portal AnalitikaIzvor

„Nikakvih nezakonitih činjenica u takozvanoj aferi Snimak nije bilo, a ponajmanje kršenja zakona ili Ustava. Zainteresovani smo da se pokrene parlamentarna istraga i da se kroz formiranje anketnog odbora zaista dođe do pravih činjenica, te da se još jednom pokaže crnogorskoj javnosti da je tzv. afera Snimak samo dio predizborne kampanje. Što se tiče mene lično i DPS-a mi smo potpuno mirni. Čekamo da se u Parlamentu, gdje je i mjesto da se takve stvari rasprave, dokaže da su naše kolege iz opozicije još jednom doživjele politički poraz.”

Pavlović je podsjetimo, agenciji Mina, između ostalog, kazao da je neophodno da prvo Tužilaštvo odmah pokrene istragu protiv poslanika DPS-a Zorana Jelića, Zorana Vukčevića, ministra održivog razvoja Branimira Gvozdenovića, premijera Mila Đukanovića i drugih aktera afere.

“Tek potom je moguće sprovesti parlamentarnu istragu koja, u tom slučaju, neće biti farsična”, kazao je Pavlović.

Dodao je i da bi svođenje istrage samo na parlamentarnu, bez snažnog i javnog krivično pravnog djelovanja Tužilaštva, odvelo čitavu priču ka farsičnoj završnici što, kako smatra,  DPS uporno i pokušava.

On je dodao da Skupština nema legitimitet da utvrdi bilo kakvu političku odgovornost svojih poslanika, Jelića i Vukčevića, “osim što može da im uputi drugarski prijekor”.

Portal Analitika