Društvo

DN: Fišer uputio na crnogorske sudove u slučaju „Zavala“

pius
O
krivljeni u predmetu Zavala Dragan Marović, Dragan Sekulić, Dragan Žinić i Novak Stanojević predali su juče Ambasadi Njemačke pismo u kojem traže od ambasadora te države u Crnoj Gori, Piusa Fišera da ih primi kako bi objektivnije ocjenjivao taj slučaj, te dostavili dokaze koji navodno potvrđuju da nijesu krivi.

DN: Fišer uputio na crnogorske sudove u slučaju „Zavala“
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode mediji, oni bi tražili od Fišera da pošalje iz Njemačke ekspertsku grupu koja bi procijenila da li je nalaz koji je uradio sudski vještak tačan ili nije.

Dnevne novine danas pišu da je njemački ambasador kazao listu da slučaj Zavala treba da bude riješen u crnogorskim sudovima i da nema potrebe da o tome odlučuju eksperti iz Njemačke.

„Nema potrebe za tim. Slučaj Zavala treba da bude riješen u crnogorskim sudovima. Sve što očekujemo je profesionalno, fer i transparentno suđenje“, kazao je Fišer.

On je kazao da ga optuženi u slučaju Zavala nijesu dobro razumjeli kada je govorio na okruglom stolu u Budvi, u utorak.

On je rekao, prenose Dnevne novine, da je u Budvi kazao da su presude za Zavalu i slučaj Šarić predstavljene Evropskoj uniji kao dokaz za političku volju i sposobnost za borbu prtiv korupcije i organizovanog kriminala, čak i na najvišem nivou.

Ovi slučajevi su, kaže Fišer, ukazivali da je Crna Gora spremna za pregovore o pristupanju.

„Sada kada su poništene presude, vratili smo se na početak i onda možemo da se zapitamo da li je bilo ikakvog uspjeha u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. Ova suđenja se moraju nastaviti i želimo da vidimo rezultate“, kazao je Fišer.

Dnevne novine pišu da je Fišer demantovao jučerašnju Marovićevu tvrdnju da ih nije primio jer je imao obaveze.

„Ja bih ih primio da su zatražili sastanak sa mnom. Preko medija sam saznao da oni žele da me vide“, kazao je Fišer.

 

 

 

Portal Analitika