Društvo

Pritvoreni Slovinić i Brković, akteri pucnjave u Budvi

sanmarino
Z
amjenik Višeg državnh tužioca u Podgorici Željko Rutović odredio je pritvor od 48 časova Goranu Sloviniću (48) i Andreju Brkoviću (33) glavnim akterima pucnjave koja se dogodila u srijedu veče u centru Budve. Rutoviću i Sloviniću na teret se stavlja krivično djelo pokušaj ubistva.

Pritvoreni Slovinić i Brković, akteri pucnjave u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim policijskim saznanjima, Brković, koji je bio u društvu sa Seadom Memićem (32) iz Peći, u srijedu veče oko 22 sata, upao je u lokal „San Marino“ u namjeri da se obračuna sa Slovinićem, koji je i vlasnik kafića. U tom trenutku sa Slovinićem za stolom sjedjeli su i Goran Labović (44) Mladen Kažanegra (32) i Nikola Sjekloća (35) i neko od njih je potegao pištolj i pogodio Brkovića koji je krenuo da bježi. Kad je izašao iz lokala, Brković je, izrevoltiran događajem, bacio ručnu bombu ispred ulaznih vrata.

Bomba je ekspolodirala na tendi terase, što je spriječilo tragičan epilog, jer je u tom trenutku na šetalištu bilo puno prolaznika, a u obližnjem kafiću bilo je oko pedesetak gostiju.

Od siline detonacije popucala su stakla na lokalu „San Marino“ a oštećen je i džip koji je bio parkiran ispred obližnjeg „Bajk kluba“.

Prilikom incidenta Brković je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu desne butine i trenutno se nalazi na liječenju u kotorskoj bolnici.

 

(foto: rtvbn)

Portal Analitika