TV / Film

Otvaranje u velikom stilu za "Velikog Getsbija" u Cineplexx-u

1705getsby
D
an nakon prikazivanja na čuvenom Kanskom festivalu, film „Veliki Getsbi“ u režiji Baza Lurmana je imao zvaničnu premijeru i u podgoričkom bioskopu Cineplexx.

Otvaranje u velikom stilu za "Velikog Getsbija" u Cineplexx-u
Portal AnalitikaIzvor

Veliko interesovanje vladalo je za podgoričku prvu projekciju u 3D tehnici, koja je u američkim bioskopima imala premijeru 10. maja, nakon višemjesečnog odlaganja.

Publika bila je u prilici da sat vremena nakon početka projekcije uživa u džez klasicima i evergrinima u izvođenju podgoričkog MP trija.

1705getsby1Podsjećamo, u novoj filmskoj verziji „Velikog Getsbija“ naslovnu ulogu tumači Leonardo Di Kaprio, a glavne uloge povjerene su još Keri Maligan i Tobiju Megvajeru. Film je baziran na istoimenoj knjizi Skota Ficdžeralda, a pored velikih glumačkih imena, na filmu je radio reper i producent Šon „Jay Z“ Karter, koji je iskoristio svoju specifičnu poziciju u kreiranju pop kulture današnjice i sa Lurmanom i njegovim timom ovom prilikom sarađivao više od dvije godine. Kako kažu kritičari, Jay Z je uspio da prenese senzibilitet Ficdžeraldovog vremena džeza u naš, moderni svijet, miješajući džez, hip-hop i druge muzičke pravce, zahvaljujući glasovima Bijonse, Fergi i Lane del Rej.1705getsby2

Foto: Marko Ilić

 

Portal Analitika