Fudbal

Kup CG (omladinci): Jedinstvo bolje od Sutjeske

OmladinccciKup
O
mladinci Jedinstva savladali su Sutjesku rezultatom 4:3 u finalu Kupa Crne Gore. Bjelopoljci su do trijumfa u meču odigranom na Trening kampu FSCG došli nakon preokreta, pošto su na poluvremenu imali gol zaostatka u odnosu na Nikšićane.

Kup CG (omladinci): Jedinstvo bolje od Sutjeske
Portal AnalitikaIzvor

Izabranici Enesa Kolića imali su više koncentracije u samom finišu susreta, kada su sa dva postignuta pogotka uspjeli da riješe pitanje pobjednika i dođu do trofeja u Kupu.

Bjelopoljci su bolje ušli u meč i u uvodnim minutima stvorili prvu priliku petom minutu – Čujović je sa desetak metara uputio udarac koji je Nikolić odbio u korner. Ipak, mreža Sutjeske se zatresla već nakon kornera i preciznog udarca glavom Milana Grandova.

Nakon vodećeg pogotka Jedinstva, fudbaleri Sutjeske su preuzeli terensku inicijativu i krenuli u napade ka golu protivnika. Prvu priliku propustio je da realizuje Vladan Karadžić u koji je u 14. minutu lošim udarcem završio kontranapad svog tima. Šest minuta kasnije Poček je driblingom izbacio iz igre golmana Jedinstva, uputio udarac koji je na gol liniji uspio da zaustavi Mahmutović.

Nikšićani su do izjednačenja došli u 25. minutu. Gagović je uputio centaršut po zemlji sa desne strane, pronašao Karadžič akoji je zahvatio loptu petom koja je na putu ka mreži zakačila Mahmutovića i prevarila nemoćnog Hota.

Do poptunog preokreta Sutjeska je došla tri minuta prije kraja prvog dijela susreta. Perović je nakon prekida glavom spustio loptu do Miloša Vučića koji je volej udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio lijevi ugao gola Jedinstva.

Na samom startu nastavka Jedinstvo je po scenariju iz prvog dijela susreta došlo do izjednačenja. Čujović je u 52. minutu propustio da realizuje izgledno priliku – njegov udarac u korner je odbio golman Sutjeske – da bi Ramović nakon kornera udarcem glavom zatresao mrežu protivnika. Šest minuta kasnije Čujović je propustio da realizuje još jedni veliku priliku.

Na reakciju i novi pogodak Sutjeske čekalo se desetak minuta. U 65. minutu Đajić je izveo korner sa desne strane, pronašao usamljenog Perovića na drugoj stativi koji je glavom poslao loptu iza leđa Hota. Nakon trećeg pogotka Nikšićani su imali nekoliko izglednih prilika da riješe pritanje pobjednika, ali se Poček u dva navrata nije najbolje snašao pred protivničkim golom.

Pitanje pobjednika riješeno je u posljednjih deset minuta, kada su omladinci Jedinstva uspjeli dva puta da zatresu mrežu protivnika. U 80. minutu Ljujić je driblingom iz igre izbacio Nikolića i poslao loptu u nebranjenu mrežu. Pet minuta kasnije, Đapić je u kaznenom prostoru napravio prekršaj za najstrožiju kaznu koju je materijalizovao Denis Banda.

Sutjeska – Jedinstvo 3:4

Podgorica – Trening kamp FSCG.

Gledalaca: oko 300.

Sudija: Marko Ćupić.

Strijelci

0:1 – Milan Grandov 5'

1:1 – Darko Karadžić 26'

2:1 – Miloš Vučić 43'

2:2 – Mirza Ramović 53'

3:2 – Marko Perović 65'

3:3 – Miloš Ljujić 80'

3:4 – Denis Banda (p) 85'

Žuti kartoni

Goran Đapić, Jovan Vujović, Vojkan Višnjić, Goran Đapić – Sutjeska

Denis Banda, Stefan Kuč – Jedinstvo

Sutjeska: Marko Nikolić, Vukoman Gagović, Vojkan Višnjić (od 81. Savo Vuković), Marko Perović, Goran Đapić (od 88. Martin Čvorović), Jovan Vujović (od 57. Nebojša Ćetković), Bojan Radulović (od 54. Matija Vujović), Igor Poček, Miloš Vučić, Vladan Karadžić, Stefan Đajić.

Jedinstvo: Demir Hot, Amel Brzać (od 75. Nebojša Miladinović), Armin Bošnjak (od 46. Stefan Kuč), Miloš Ljujić, Marko Mrdak (od 34. Mirza Ramović), Haris Mahmutović, Vladimir Šebek, Orhan Hajrović (od 88. Mirza Bećirović), Milan Grandov (od 90. Aldin Bahović), Denis Banda, Vladan Čujović.

FSCG.CO.ME

Portal Analitika