Društvo

Manifestacija u Donjoj Gorici: Nek' je vječna Crna Gora

1605Gorica
O
dbor Mjesne zajednice „Donja Gorica“ organizovao je večeras manifestaciju pod nazivom „Nek' je vječna Crna Gora“, povodom Dana nezavisnosti 21. maja, prenosi portal Pobjeda.

Manifestacija u Donjoj Gorici: Nek' je vječna Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

Na platou ispred Mjesne zajednice brojnim okupljenim mještanima obratio se predsjednik Odbora MZ „Donja Gorica“ Miomir M. Mugoša, čestitajući Dan nezavisnosti svim Crnogorcima i citirajući kralja Nikolu rekao „ko crnogorstvu ne bio vjeran, Bogom i ljudima svud' bio ćeran“.

Miomir M. Mugoša poručio je mještanima da se sjete onih koji su u Lješkopolju i Lješanskoj nahiji svojim radom i znanjem zaslužili da ih pomenemo.

- Osnovna škola „Vlado Milić“, koja nosi ime velikog književnika, upotpunila je ovu manifestaciju - istakao je Mugoša.

On se zahvalio svim generacijama ove škole, nastavnicima koji su pisali istoriju Crne Gore, a samim tim i Lješanske nahije.

1605gorica1

U programu su učestvovali KUD „Rako Mugoša“ - Lješkopolje, hor OŠ „Vlado Milić“, i izvođač izvorne crnogorske muzike Emir Ramović.

Svečanosti su prisustvovali poglavar Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) mitropolit Mihailo, zamjenik gradonačelnika Vladan Vučelić i konzul Crne Gore u Argentini Drago Mićunović.

foto: pobjeda.me

Portal Analitika