Društvo

“Čajna stejt konstrakšn indžiniering” zainteresovani za ulaganja u lokalnu infrastrukturu

1605mugosaKina
P
redstavnici korporacije Čajna stejt konstrakšn indžiniering (China State Construction Engineering Corporation) zainteresovani su za investiranje u Podgoricu i Crnu Goru, posebno u lokalnu infrastrukturu - puteve, mostove, željeznicu, stadione i druge objekte.

“Čajna stejt konstrakšn indžiniering” zainteresovani za ulaganja u lokalnu infrastrukturu
Portal AnalitikaIzvor

Sa predstavnicima kineake kompanije razgovarao je gradonačelnik Podgorice, Miomir Mugoša koji im je predstavio investicione potencijale glavnog grada, stavljajući akcenat na model javno-privatnog partnerstva, za koje su i oni pokazali posebno interesovanje.

“Pored mogućnosti ulaganja u infrastrukturu, gradonačelnik je predstavio investicione prilike koje nude industrijska i agro-industrijska zona, kao i mogućnosti ulaganja u stambene i hotelske komplekse, ističući da nova legislativa omogućava krajnje povoljne uslove za sve investitore”, navedeno je u saopštenje PG Biroa.

Mugoša je ocijenio da se Crna Gora i Podgorica moraju potruditi da maksimalno iskoriste prilike koje se pružaju kroz saradnju sa kineskim kompanijama i državom, koja danas važi za svjetskog ekonomskog tigra.

Sastanku kod Mugoše prisustvovali su i ambasador Kine, Ži Žaolin /Zhi Zhaolin/, kao i biznismen Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe koja je partner kineske kompanije.

 

Portal Analitika