Politika

Krivokapić na Interparlamentarnoj Konferenciji EUREKA

1605rankoK
P
redsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić, na poziv predsjednika Parlamenta Turske Cemila Čičeka, učestvuje na XVIII EUREKA Interparlamentarnoj Konferenciji u Briselu, koja se bavi obezbjeđivanjem adekvatnog finansiranja za inovacije u ekonomski izazovnim vremenima.

Krivokapić na Interparlamentarnoj Konferenciji EUREKA
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić i Čiček razgovarali su o realizaciji projekata od zajedničkog regionalnog interesa, usmjerenih na poboljšanje kvaliteta života naših građana.

Naglasili su da jačanje ekonomije naših zemalja jača i kredibilitet naše zajedničke politike integracija u Evropsku uniju, a investicije u infrastrukturu i energiju su polazna tačka daljeg sveobuhvatnog ekonomskog razvoja Zapadnog Balkana.

"Ova godina bi trebala biti prelomna u određivanju dinamike realizacija Trans-Jadranskog Gasovoda i Jadransko-Jonskog gasovoda, sa vrlo aktivnom ulogom Republike Turske", saopšteno je iz Krivokapićevog kabineta.

Posjetu Evropskom Parlamentu Krivokapić je iskoristio i za sastanke sa članovima odbora Evropskog Parlamenta za budžet i monetarne i finansijske poslove, tokom kojih je dogovoreno i prisustvo crnogorskog parlamenta na predstojećim Interparlamentarnim konferencijama, na kojima će EP i nacionalni Parlamenti, dva puta godišnje usaglašavati nacionalne monetarne i finansijske politike.

 

Portal Analitika