Društvo

Konjević suspendovao sedam policajaca iz Berana

konjevic1505
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević suspendovao je sedam policajaca iz Berana kojima se u Višem sudu u Bijelom Polju sudi za pokušaj ubistva trojice mladića, javlja TV Vijesti.

Konjević suspendovao sedam policajaca iz Berana
Portal AnalitikaIzvor

Konjević je u odgovoru na pitanje poslanika Pozitivne Crne Gore Zorana Miljanića u Skupštini, naveo da je postupio po Zakonu o unutrašnjim poslovima i suspendovao inspektora Vlajka Babovića kao i policajce Svetislava Barjaktarovića, Grigorija Šćekića, Milana Boričića, Željka Došljaka, Miroslava Rakovića i Danka Jelića, prenosi TV Vijesti.

Sedmorica policajaca do nedavno su nesmetano obavljala dužnosti, iako je protiv njih još prije dvije godine podignuta optužnica zbog toga što su 2007. njih trojica pucali prema Zoranu Vasoviću, Neđeljku Pekoviću i Zlatiboru Vrhovcu, koji su čudom preživjeli.

Vlajko Babović je posljednjih godina u još nekoliko navrata pominjan u medijima. Početkom 2008. godine Unutrašnja kontrola ispitivala je njegovu ulogu u hapšenju jednog člana Glavnog odbora Narodne stranke nakon mitinga o priznavanju Kosova, a u aprilu iste godine je pištoljem po glavi udarao navijače Budućnosti „Varvare“ tokom incidenta na utakmici Berana i podgoričkog tima. „Varvari“ su tada optuživali Babovića i da ih je vezane udarao u stanici policije.

 

Portal Analitika