Zabava

„Umrla“ džinovska patka

1605-patka-1
O
vog proljeća stanovnici Hong Konga bili su ponosni na svoju novu sugrađanku, džinovsku gumenu patku žute boje. A onda se desio nemili događaj...

„Umrla“ džinovska patka
Portal AnalitikaIzvor

“Ruber Duck” (Gumena patka), instalacija holandskog umetnika Florentijna Hofmana, uplovila je u luku Hong Konga 2. maja, na oduševljene stanovnika tog grada, prenosi B92.net.

Velika žuta patka, dugačka nešto više od 16 metara nije oduševila samo najmlađe, već i brojne starije posmatrače kojima je instalacija izmamila osmijeh na lice.

Ubrzo su širom grada počele da se javljaju replike gumene patke u različitim veličinama. Sa menija restorana nestala su jela od pačetine, u znak poštovanja prema novoj komšinici.

Hoteli su patku iskoristili kako bi promovisali svoje sobe sa najboljim pogledom na žutu ljepoticu, a pekare su služile žute kolačiće u obliku patke.

A onda je, u noći između 14. i 15. maja patka iznenada preminula.

Gradska dama, iz za sada nepoznatih razloga, izdušila je na otvorenom, a za njom je ostala samo bezoblična, gumena, žuta masa.

Brojni stanovnici Hong Konga okupili su se tog dana u luci Viktorija da bi odali poslednju počast neobičnoj pojavi koja im je na kratko vratila osmijeh na lice, prenosi portal B92.net.

1605-patka-2
Portal Analitika