Politika

Krivokapić sa Fileom: Potrebni rezultati i od sudske i izvršne vlasti

okbrisel
C
rnogorski parlament će kao i kod otvaranja pregovora, dati ključni doprinos, kroz ustavne reforme i pokretanje Anketnog odbora, ali su potrebni konkretni rezutati i od strane drugih grana političkog sistema - sudske i izvršne, ocijenili su predsjeddnik Skupštine Ranko Krivokapić i evropski komesar sa proširenje i susjedsku politiku Štefan File.

Krivokapić sa Fileom: Potrebni rezultati i od sudske i izvršne vlasti
Portal AnalitikaIzvor

File i Krivokapić su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika parlamenta, razgovarali u Briselu o izazovima koji se nalaze pred Crnom Gorom.

Komesar File je istakao da napredak u pregovorima o pristupanju, sada zahtijeva brzo usvajanje ustavnih amandmana, koji jačaju nezavisnost i odgovornost pravosuđa, po preporukama Venecijanske komisije, i da crnogorski parlament igra centralnu ulogu u snaženju povjerenja javnosti u institucije države.

Istakao je da se na političkom nivou broj izazova akumulira i da je vrijeme da se krenu rješavati.

Krivokapić je naglasio da sada kao lideri imamo posebnu obavezu da se cjelokupni politički život odvija na većem nivou demokratskih standarda. Crna Gora je sada u fokusu, svaka aktivnost ima i dodatnu obaveznost prema evropskim partnerima, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika