Kultura

Kontroverzna izložba „Savremeno pećinsko slikarstvo“

1605pecinskos
I
zložba „Savremeno pećinsko slikarstvo“ biće sjutra zvanično otvorena u Kuslevovoj kući, u 18 časova.

Kontroverzna izložba „Savremeno pećinsko slikarstvo“
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je nekonvencionalnom predstavljanju djela više umjetnika, koja će se nalaziti u pećini u temeljima ove podgoričke znamenitosti.

Prema ranijim najavama, radove će izložiti Aleksanadar - Saša Vukotić, Ivana Pejović, Marko Lukovac, Nikola Radović i Dušanka Seratlić. Među njima je trebao da se nađe i Rajko Grujić. Međutim, niz događaja doveo je do odustajanja ovog slikara od učešća. Grujić za Portal Analitika pojašnjava o čemu je riječ.

- Ušao sam u projekat sa rukovodiocem Moderne galerije, Markom Lukovcem. Jer, ideja pećinskog slikarstva je logičan slijed mog višedecenijskog rada i izlaganja uglavnom po negalerijskim prostorima.

Razilaženje s Lukovcem dovelo je do odustajanja u učešću u umejtničkom projektu koji je, kako kaže, upravo on incirao, ali su ga drugi preuzeli.

- Naslov izložbe je moj. Ideja za izložbu je moja. Međutim, tokom realizacije je došlo je do nerazumijevanja i ja sam bio prinuđen da zgađen napustim projekat.

Kontroverze oko izložbe i autorstva svakako će se nastaviti i narednih dana, nakon što pećina iznad Ribnice postane „galerija“ za radove umjetnika.

Portal Analitika