Košarka

PAJOVIĆ: Šehović je pravo pojačanje za Budućnost

1605PajovicGaso4
S
portski direktor Budućnost Volija Gavrilo Pajović je u izjavi za Portal Analitika za danas najavio predstavljanje novog igrača Budućnosti Suada Šehovića.

PAJOVIĆ: Šehović je pravo pojačanje za Budućnost
Portal AnalitikaIzvor

- Danas je predstavljanje Suada Šehovića, crnogorskog reprezentativca, novog člana Budućnosti. Pratim ga još iz vremena kada sam s njima bio u B diviziji prvenstva Evrope u Varšavi. Bio je član selekcije koja je bila prva na tom šampionatu. Poslije dok je igrao za Bosnu i kasnije za Olimpiju. To je jedan iskusan igrač, koji je u reprezentativnom dresu u proteklim kvalifikacijama, kada je Crna Gora ostvarila svih deset pobjeda, pokazao da se radi o vrlo kvalitetnom igraču i biće pravo pojačanje za ovaj tim Budućnosti - akcentovao je Pajović.

Prošlu sezonu dvadesetšestogodišnji Bjelopoljac Suad Šehović odigrao je za Budiveljnik, a ovu za Himik. Za tim iz Južnjoga je ove sezone u domaćim takmičenjima odigrao 42 meča uz prosječan učinak od 11,3 poena, te 5,3 skoka, 1,3 asistencije i 1,3 ukradene lope po meču. U Euročelendž kupu upisao je 15 nastupa, a po meču je davao 9,2 koša, imao je 5,3 skoka i ukradenu loptu.

Pajović je istakao da je trenutni prioritet kluba uspješno okončanje finalne serije plej-ofa u crnogrskom šampionatu, a da će nakon toga razmišljati o novim pojačanjima.

- Što se tiče planova za narednu sezonu, mogu da kažem da je dosta dosadašnjih igrača još pod ugovorom, tako da nam je prioritet da sjutra u trećoj utakmici protiv ekipe Sutjeske u Morači, uspješno privedemo kraju finalnu seriju plej-ofa šampionata. Nakon toga ćemo razmišljati o pojačanjima za narednu sezonu, kada je Budućnost u pitanju. Pokušaćemo da dovedemo što više naših, crnogorskih igrača, da budu okosnica tima. Prilagođavaćemo se tome i možda dovoditi i neke strance na pozicije gdje smo deficitarni.

Sportski direktor Budućnost Volija je konstatovao da je pred upravom težak zadatak da riješe i pitanje trenera, kao i da preciziraju bitne stvari unutar kluba.

- Za sada ne mogu ništa konkretno da kažem, zavisiće od mnogih stvari, treba da vidimo da li će sadašnji trener Igor Jovović, koji sada uspješno privodi kraju prvenstvo, nastaviti da vodi ovu ekipu i sljedeće godine. Od ponedjeljka ćemo najviše posla, mi iz uprave kluba, imati oko pravljenja ekipe za narednu sezonu. Di Bost je produžio ugovor, a sem njega, pod ugovorom su još i Aleksa Popović, Mihailović, dok ugovor ističe Marku Popoviću i Čedomiru Vitkovcu. Tako, prvo treba da porazgovaramo sa igračima kojima ističe ugovor, za koje smo zainteresovani da produže saradnju sa nama i u narednoj sezoni. Moramo prvo, mi unutar kluba, da preciziramo neke stvari, pa ćemo onda tražiti pojačanja za narednu sezonu - zaključio je Pajović.

 

Portal Analitika