Abiznis

Atlas Life: Grupno osiguranje plus hirurške intervencije

1605-Atlas-1
K
ompanija Atlas Life na današnjoj konferenciji za novinare predstavila je svoj novi proizvod koji podrazumijeva  grupno osiguranje sa mogućnošću isplate osigurane sume za hirurške intervencije. Današnji pres bio je i povod za prezentaciju poslovne saradnje sa bolnicom „Sv. Katarina“ iz Hrvatske.

Atlas Life: Grupno osiguranje plus hirurške intervencije
Portal AnalitikaIzvor

Slobodan Manojlović izvršni direktor Atlas Life-a, istakao je da se kompanija bavi isključivo životnim osiguranjem, ali i da je Atlas Life domaće osiguravajuće društvo.

-  Po prirodi stvari mi najbolje poznajemo naše ljude, mi najbolje poznajemo ambijent u kome živimo, kao i potrebe naših ljudi, istakao je Manojlović razloge koji su neophodni za razvoj životnog osiguranja čiji nosioci treba da budu domaća društva.

Direktor Atlas Life-a kazao je da je ovo „novi, najkvalitetniji i najsveobuhvatniji“ proizvod koji se trenutno nudi na crnogorskom tržištu životnih osiguranja. On je dodao da se njihovi proizvodi nude direktno klijentima, bez posrednika, čime kompanija „preuzima direktnu odgovornost, ali i garantuje za proizvod“.

- Grupno osiguranje ima dvostruku korist. Poslodavac zadovoljava zakonsku obaveznost osiguranja zaposlenih, a s druge strane zaposleni su životno osigurani 100 odsto kao da su individualno kupili proizvod životnog osiguranja, objasnio je Manojlović prednosti novog proizvoda.

Specifičnost ovog proizvoda, prema riječima direktora Atlas Life-a je u tome što je jedini u Crnoj Gori, ali i u regionu, koji „pokriva invaliditet po bilo kom osnovu“.

Manojlović je na konferenciji za novinare objasnio da novim proizvodom koje nudi kompanija na čijem je čelu, osiguranik ima pravo na isplatu osigurane sume bez obzira u kojoj zdravstvenoj ustanovi je izvršena intervencija. Osiguranje se isplaćuje za intervencije koje su obavljene u Crnoj Gori i van nje, u institucijama koje su registrovane u skladu sa zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

- Ono što je validno za nas kao osiguravajuće društvo to su originalna medicinska dokumenta od zdravstvene institucije iz bilo koje države koja je registrovana u skladu sa zakonima, objasnio je direktor Atlas Life-a.

Atlas Life je uspostavio poslovnu saradnju sa prestižnom privatnom bolnicom „Sv. Katarina“ iz Hrvatske, u kojoj će klijenti Atlas Life-a moći da se podvrgnu liječenju. Kao i u bolnici u Meljinama, klijenti kompanije će imati popust u zavisnosti od tretmana, i u bolnici „Sveta Katarina“.

1605-Atlas-2

Doktorica Nevenka Kovač direktorica bolnice „Sv. Katarina“ istakla je na pres konferenciji, da je bolnica na čijem je čelu prepoznata u regionu kada je u pitanju sportska medicina, ali i ortopedija, posebno liječenje kičme.

Ona je objasnila da je „Sv. Katarina“ dio jedne velike grupe koja se osim zdravstvom bavi i ugostiteljstvom, poljoprivredom, osiguranjem i još nekim vidovima biznisa.

Klijenti „Sv. Katarine“ su, prema riječima doktorice Kovač, najpoznatiji hrvatski sportisti, među kojima su Ivica Kostelić, Blanka Vlašić, kao i reprezentativci vaterpolo i rukometne reprezentacije. Ljekari koji rade u ovoj bolnici su članovi i medicinskog osoblja raznih sportskih klubova i organizacija. „Sv. Katarina“ je službena bolnica klubova Dinamo, Hajduk i Lokomotiva i Split.

- Bavimo se hirurškim segmentima kada su u pitanju ortopedija i hirurgija kičme. Međutim mi imamo isto tako i onaj dijagnostički dio. Jedina smo bolnica koja u ovom dijelu regije ima na jednom mjestu ima jedan multidisciplinarni pristup dijagnostici, terapiji, ali i rehabilitaciji, kazala je Kovač.

Ona je istakla kako je „Sv. Katarina“ nastavna baza dva medicinska fakulteta u Hrvatskoj, ali i „bolnica bez boli“, i jedina bolnica koja „zbrinjava kičmu u svim segmentima“.

- Ja vjerujem da je ovo početak stvaranja promjena i percepcija odnosa spram vlastitog zdravlja za sve građane Crne Gore, a nadam se da ćemo i mi ići tim putem, zaključila je Kovač objašnjavajući važnost osiguranja u oblasti zdravlja.

 

 

Portal Analitika