Abiznis

Porto Montenegro podržava projekat izgradnje penjališta

porto
K
ompanija Adriatic Marinas – Porto Montenegro nastavlja sa podrškom ambicioznim projektima koji se organizuju u gradu Tivtu, kao i uspješnim lokalnim sportskim klubovima.

Porto Montenegro podržava projekat izgradnje penjališta
Portal AnalitikaIzvor

Kompanija će u maju mjesecu finansijski podržati Projekat izgradnje malog penjališta, odnosno poligona za alpinizam i planinarenje na padinama Vrmca, iznad naselja Mažina u Tivtu, koji će biti realizovan i zahvaljujući podršci Opštine Tivat, Turističke organizacije Tivat, a u organizaciji Kluba za aktivnosti u prirodi - Outdoorclub Podgorica (OCP), saopšteno je iz tivatske kompanije.

Malo penjalište, prvo ove vrste u Tivtu, doprinijeće razvoju i popularizaciji ove još uvijek neafirmisane sportske aktivnosti na crnogorskom primorju.

U pitanju je javno vježbališe za sportsko penjanje sa deset smjerova, odnosno poligon koji zadovoljava svjetski važeće standarde, pojašnjava Damir Pepić iz OCP-a: Ovakav poligon svojim sadržajima omogućava rekreaciju, obučavanje, trening i usavršavanje alpinista, speleologa, sportskih penjača, ali i vježbe za sve specijalizovane službe kao što su vojska, policija i vatrogasci. Ova sportska atrakcija koja bi uskoro trebalo da postane olimpijski sport svakako ima i turističku funkciju za grad Tivat. Uskoro osnivamo Alpinistički klub u Tivtu, koji će dodatno afirmisati alpinizam i sportsko penjanje.

Članovi OCP-a su dosad postizali vanredne rezultate u alpinizmu, visokogorstvu i planinarenju pri čemu su više puta posjećivali i osvajali vrhove i stijene Kavkaza, Alpa, Prokletija, regionalne centre za slobodno penjanje u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, SAD-u, Francuskoj i Italiji, stičući iskustvo i znanje ali i uviđajući potencijale Crne Gore kao prostora od velikog značaja za sve poklonike ove vrste sporta.

Podstaknut uspjesima Košarkaškog kluba Teodo, Porto Montenegro i ove godine nastavlja sa sponzorskom podrškom mladim košarkašima Tivta. Direktor KK Teodo, Miško Lučić, naglašava da će ova sredstva u vrijednosti od 2.000 eura biti raspoređena za mlade selekcije, Teodo školu i organizaciju Košarkaškog kampa Tivat 2013, kada će biti odabrani najtalentovaniji košarkaši za nastupajuću sezonu.

U osmoj sezoni ovog kluba, košarkaši na parketu pokazuju izvanredne rezultate kao debitanti u Balkanskoj ligi - šesto mjesto u konkurenciji sedam država sa dva kontinenta. Izborili su se za čvrsto treće mjesto na sportskom frontu u Erste Super ligi, a u Kupu Crne Gore su medju četiri najbolje ekipe. Najbolji sportski kolektiv u Tivtu za prošlu godinu bio je i domaćin finala Kupa Crne Gore, te pokazali da je Tivat grad košarke.

 

 

Portal Analitika