Abiznis

Franović: Ne vraćam bonuse jer su isplaćeni po važećim propisima

zarija
B
ivši predsjednik Borda direktora Željezničke infrastrukture Zarija Franović kaže za Dnevne novine da neće vratiti isplaćene bonuse jer su, kako tvrdi, isplaćeni po tada važećim odlukama Vlade.

 Franović: Ne vraćam bonuse jer su isplaćeni po važećim propisima
Portal AnalitikaIzvor

On je kazao da je za vrijeme njegovog mandata Željeznička infrastruktura imala dobre poslovne rezultate i izmirivala sve obaveze prema državi, zbog čega mu je mirna savjest.

Bonusi koje je uzeo u iznosu od 5500 eura obračunati su i isplaćeni po tada važećim odlukama, zbog toga nema potrebe da budu vraćeni, kaže Franović.

Prema njegovim riječima, Vlada je 2009.godine donijela odluku po kojoj su već predviđene smanjene plate i izvjesne restrikcije, ali u kojoj nije stajalo da bonusi ne mogu biti isplaćeni.

- Nova odluka Vlade po kojoj su ukinuti bonusi je nastupila u julu 2012.godine, a mi smo uzeli bonuse koji se odnose na poslovanje iz 2011.godine, zbog čega smatram da ne treba da ih vratim, precizirao je Franović.

Dnevne novine podsjećaju da je Vlada, sredinom decembrma prošle godine, pozvala sve one koji su isplatili bonuse u državnim preduzećima da vrate novac.

Portal Analitika