Abiznis

Đurović: Dvije kompozicije rude boksita otpremljene za Mađarsku

boksiti
R
udari Rudnika boksita otpremili su danas za Mađarsku dvije kompozicije rude boksita. Radi se o rudi koja se već nalazila na lageru, kazao je Portalu Analitika Milorad Đurović, izvršni direktor Rudnika boksita.

Đurović: Dvije kompozicije rude boksita otpremljene za Mađarsku
Portal AnalitikaIzvor

Otpremljena ruda je dio nedavno zaključenog ugovora sa mađarskom kompanijom Vagon invest ukupne vrijednosti od oko 5,3 miliona eura, kojim je predviđena isporuka Mađarima 220 hiljada tona boksita u narednih deset do 12 mjeseci.
Radnicima Rudnika boksita danas je uplaćeno 320.000 eura za isplatu septembarske i dijela oktobarske plate koje im je odobrila Vlada kao pozajmicu.
Prema potpisanom sporazumu, kojim je prekinut sedamnaestodnevni štrajk u jami Biočki stan, precizirano da se do 31. maja isplati preostali dio oktobarske zarade, a do kraja juna i novembarska zarada.

U Boksitima vjeruju da bi proizvodnja rude mogla početi u ponedjeljak. Proizvodnja u nikšićkim rudokopima zaustavljena je u novembru 2011. po odluci CEAK-a, a nikšiki rudari su još 2009. godine prestali da snabdijevaju podgoričku fabriku Glinice.

Portal Analitika