Politika

MILOŠEVIĆ: Konkursi nijesu namješteni za partijske kadrove

02tarzanvijest
P
olitički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević odbacio je u izjavi za Portal Analitika tvrdnje dijela nevladinog sektora da je konkurs za izbor čelnika državnih organa namješten za partijske kadrove.

MILOŠEVIĆ: Konkursi nijesu namješteni za partijske kadrove
Portal AnalitikaIzvor

- Bilo je konkursa u prethodnom periodu na koji su se javljali predstavnici koalicionih partnera i ti konkursi nijesu bili realizovani upravo zbog toga što ti kandidati nijesu ispunjavali zakonom propisane uslove, kazao je Milošević za Portal Analitika.

Milošević je ponovio da je sa LP je nesporazum tehničke prirode i biće otklonjen do kraja maja.

- Neki ljudi koji komentarišu sporazum, nijesu dovoljno upoznati sa tim dokumentom. Svako naše obećanje za šest mjeseci, a to je do početka juna, biće realizovano. Ostala su samo tehnička pitanja i siguran sam da ćemo ih tokom ovog mjeseca usaglasiti i u potpunosti realizovati sporazum.

Ono što je bitno jeste da moramo da imamo kandidate koji će imati odgovarajuće reference i moći shodno zakonu, da pokrivaju određene državne funkcije. To treba da usaglasimo, rekao je Milošević.

Politički director DPS-a je podsjetio da je sa koalicionim partnerima dogovorila raspored vlasti i funkcija i blizu 80 odsto je uspjela da ispuni iz sporazuma. To su mjesta potpredsjednika Vlade i parlamenta, kao i pomoćnička mjesta u ministarstvima.

- U kontinuitetu se sastajemo sa predstavnicima koalicionih partnera i u hodu se dogovaramo, zaključio je Milošević.

 

 

Portal Analitika